Kees van den Heuvel

Veensche Boys zuinig langs Dinxperlo

8 maart 2020 om 11:55 Voetbal

NIJKERKERVEEN Het was niet de beste wedstrijd van Veensche Boys zaterdag tegen Dinxperlo. Er werd echter wel gewonnen en dat is toch het eerste doel van een voetbalwedstrijd. De gasten uit Dinxperlo werden met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Zoals vrijwel gebruikelijk was de eerste helft van de kant van Veensche Boys beter dan de tweede. Al na vijf minuten leverde het drukzetten een overtreding op op Nico van den Brom en dus een strafschop. Nico van den Brom verzilverde zelf de kans vanaf elf meter, zodat er een snelle 1-0 was. Daarna kwamen er nog meer kansen voor Veensche Boys, maar dorrdat er niet werd gescoord, groeide het vertrouwen bij de gasten. Wessel Kroon  moest zijn ploeg zelfs behoeden voor de gelijkmaker.

Na de pauze was het spel aanzienlijk minder en dus bleef het tot het einde spannend. Het is Veensche Boys immers al vaker gebeurd dat zij onterecht punten verspeelden in de tweede helft. Tom van Donselaar zorgde er echter voor dat de winst in Nijkerkerveen bleef; hij kopte een voorzet van Menno van der Woude netjes binnen. De 2-0 is een prima resultaat, ook omdat er geen tegentreffer werd geïncasseerd. Volgende week wacht Unicum en dan moet het spel weer beter, want dat is een tegenstander met meer kwaliteiten.