Mo al Haydar kopt de bevrijdende 2-1 binnen
Mo al Haydar kopt de bevrijdende 2-1 binnen Aalt Guliker

Sparta Nijkerk na rust op stoom tegen ONS Sneek

8 maart 2020 om 11:27 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de overwinning bij DVS'33 vervolgd met een overwinning op het laaggeplaatste ONS Sneek. Een voudig ging het aanvankelijk niet, maar na rust maakte de koploper gedecideerd het verschil met een 4-1 overwinning als resultaat.

ONS Sneek was niet naar Nijkerk gekomen om zich te laten afslachten en speelde met een gesloten organisatie. Daar hadden de Nijkerkers duidelijk moeite mee en op wat kleine kansjes na, overigens voor beide ploegen, was er niet veel te genieten. Totdat de gasten ineens de leiding namen via een bekeken schuiver van Tyson dos Santos: 0-1. Sparta Nijkerks chrok wakker en zette aan. Nog voor de pauze leidde dit tot de 1-1 van Donny van der Wal, zodat de koploper in de rust wist wat ze te doen stond.

Na de pauze waren de Nijkerkers scherper en werd ONS Sneek achteruit gedrukt. Het wachten was op de voorsprong, want steeds vaker moest doelman Justin van der Dam ingrijpen. Halverwege kwam de verdiende voorsprong door een bekeken kopbal van Mohammed al Haydar. Deze 2-1 gaf een extra boost aan het spel van de Spartanen en even later zorgde Jerry Geurtsen na een mooie combinatie voor de 3-1.

Het duel was daarmee beslist en Sparta Nijkerk zette via Wesley de Laat de eindstand op 4-1. De overwinning zorgt ervoor dat de Nijkerkers zonder schade doorgaan in de titelstrijd, waar ook de naaste concurrent(en) hun wedstrijd wonnen.