Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Auto rijdt in op gemeentehuis: Nijkerker aangehouden

6 maart 2020 om 11:14 Ongeval

NIJKERK Een pick-up truck is vrijdagmorgen het Nijkerkse gemeentehuis ingereden. 

Een groot deel van wat er gebeurd is, is nog onduidelijk. ,,De bestuurder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vernieling aan een gemeentehuis", meldt een woordvoerder van de politie. Hij of zij raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Onderstaande beelden zijn in het gemeentehuis gemaakt. De bestuurder is een inwoner uit de gemeente Nijkerk. 

Medewerkers van de gemeente kunnen inmiddels het gebouw weer in. De politie gaat niet uit van een aanslag met terroristisch motief, maar wat de reden dan wel is, is nog niet bekend. ,,Daar doen we onderzoek naar", geeft zij aan. ,,Wij kennen de beelden ook", refereert de dienst naar de beelden van de auto die het pand in rijdt. ,,Die nemen we mee in ons onderzoek. Het is nog te vroeg voor conclusies." Of en welke relatie de bestuurder van de auto met de gemeente heeft, wordt ook onderzocht door de politie. 

HULP Burgemeester Gerard Renkema heeft inmiddels een persconferentie gehouden. Hij geeft aan dat aan dat de inslag heftig is geweest. ,,Het heeft veel gedaan met de medewerkers. Zij zijn enorm geschrokken.” Hij bood medewerkers die naar huis wilden gaan de mogelijkheid. ,,Daar hebben veel mensen gebruik van gemaakt.” De gemeente heeft hulp aangeboden aan mensen die de inval van heel dichtbij hebben meegemaakt. 

Daarnaast vertelt hij aan dat de schade aan het gemeentehuis niet dusdanig groot is, dat het gemeentehuis dicht moet. ,,Er is geen sprake van enorme gevaarzetting.” 

Bron video: Arie Griffioen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie