poster concert
poster concert W. van Die

Hosanna kijkt uit naar 3e editie van Matthäus Passion in Bunschoten

1 maart 2020 om 22:37 Muziek Deel je nieuws

Bunschoten – Voor de derde keer organiseert Koninklijk Concertkoor Hosanna op zaterdag 14 maart in de Noorderkerk de volledige uitvoering van het beroemde meesterwerk van Bach.

In de Matthäus Passion wordt de lijdensweg van Jezus op een muzikale manier verteld. Hoofdstuk 26 en 27 uit het evangelie van Mattheüs zijn gebruikt en omgezet in muziek door Bach. In deze twee hoofdstukken wordt duidelijk beschreven hoe Jezus wordt verraden, gekruisigd en hoe de laatste dagen van zijn leven op aarde eruit zagen. Maar je hoeft geen vaste kerkganger te zijn om deze muziek te beluisteren. Het verhaal van Jezus gaat over vriendschap, liefde, verraad, verloochening, lijden, zachtheid en aandacht. Het blijven hedendaagse thema’s.

Je beleeft dit verhaal door de magistrale compositie van Johann Sebastian Bach. Een compositie die op veel verschillende manieren wordt geïnterpreteerd. Zo is elke Matthäus van Hosanna weer anders. Deze keer onder leiding van Gerben Budding, met het barokorkest Cappella Maria Barbara en Jongenskoor Dalfsen. Daarnaast zijn er zes uitmuntende solisten die de verschillende rollen uit het lijdensverhaal vertolken. Deze samenstelling staat borg voor een uitvoering op hoog niveau.

Als je voor het eerst naar de Matthäus Passion luistert en je hebt geen boekje bij je, denk je al snel: hoe lang gaat dit nog duren? Je moet je dan ook voorbereiden, je kunt er niet blanco ingaan. Niet alleen de dirigent moet aan het werk, maar ook het publiek. En als je dat doet, dan raak je betoverd. Elke bezoeker krijgt daarom bij dit concert een gratis boekje met de gehele verhaallijn.

Het beluisteren van de Matthäus Passion is voor velen een vanzelfsprekende traditie. Voor anderen is het een lang gekoesterde wens om eens een uitvoering bij te wonen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert via www.kc-hosanna.nl of via de uitagenda van hecht Spakenburg; www.spakenburg.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie