v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk wint in blessuretijd op bezoek bij DVS

29 februari 2020 om 16:57 Voetbal

ERMELO Diep in de blessuretijd heeft Sparta Nijkerk drie punten veilig weten te stellen in de derby tegen DVS'33. Een moeizame wedstrijd viel door een doelpunt van Maurice de Ruiter toch de goede kant op en wonnen de Nijkerkse spelers met 0-1.

In een koud en nat Ermelo stelde de openingsfase van de wedstrijd weinig voor. Pas in de 33e minuut gebeurde er iets, waarbij DVS'er Jonker een gele kaart kreeg nadat hij De Ruiter onderuit haalde. Daarmee was ook alles in de eerste helft gezegd en de beide clubs zochten dan ook doelpuntloos de kleedkamers op.

Zonder wissels aan beide kanten, wist DVS'33 na tien minuten spelen in de tweede helft de grootste kans te creëeren, maar tot een treffer kwam het nog niet. De bal vloog rakelings over het doel van Coutinho. Verder wisten de twee clubs het publiek amper te maken. Op wat wissels en overtredingen na gebeurde er in de reguliere speeltijd weinig bijzonders. Pas in de 92e minuut wist Sparta Nijkerk het net te vinden. De Ruiter maakte de winnende treffer.

KOPLOPER Met de drie extra punten blijft Sparta koploper in de derde divisie en vergroot het, al dan niet tijdelijk, het gat met Odin. Voor DVS kan de nederlaag zomaar het verlies van de derde plek betekenen, wanneer Harkemase Boys punten weet te pakken op bezoek bij Ajax.

Ook de Nijkerkse club NSC wist punten te pakken. Thuis, tegen Purmersteijn, wonnen ze met 3-0.