Afbeelding
Kees van den Heuvel

Cultuureducatie steviger op de kaart

21 februari 2020 om 15:59 Onderwijs

NIJKERK Basisscholen in de gemeente Nijkerk, culturele instellingen en de gemeente ondertekenden op donderdag 20 februari een convenant om samen cultuureducatie steviger op de kaart te zetten. Dit is het eerste convenant voor cultuureducatie in de regio, zo maakte de gemeente vrijdagmiddag bekend.

Winnaar zijn de kinderen in de gemeente Nijkerk die hun creativiteit kunnen ontwikkelen en de culturele en historische omgeving waarin zij opgroeien beter leren kennen en begrijpen.

SPORTIEVE ONTWIKKELING Wethouder Nadya Aboyaakoub: "We willen ieder kind de kans geven om zich op cultureel en sportief vlak te ontwikkelen. Dat doen we met Sjors Sportief, Sjors Creatief en het jeugdfonds sport en cultuur. Hoe mooi is het als we hier ook extra aandacht aan kunnen geven via het basisonderwijs!"

AFSTEMMING De bibliotheek, Museum Nijkerk, stoomgemaal Arkemheen en het Nijkerks Stedelijk Fanfarecorps hebben op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed veel te bieden voor het onderwijs. Met het tekenen van het convenant kunnen deze culturele partijen gemakkelijker samenwerken. Door een direct overleg tussen scholen en cultuurinstellingen, kunnen wensen en mogelijkheden beter op elkaar worden afgestemd.

De gemeente Nijkerk zorgt voor een extra aanmoediging in de vorm van subsidie en ondersteuning door de cultuurmakelaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie