Afbeelding
Paul Nolens

Gemeente wil meedenken over nieuwe locatie Wal-Vis

18 februari 2020 om 18:26 Winkels

NIJKERK De gemeente Nijkerk is nog steeds bereid met eigenaar Walter van de Groep van de viszaak Wal-Vis mee te denken over een mogelijk nieuwe locatie. Maar is wel gebonden aan onder meer de detailhandelsvisie zoals deze recent is aangenomen door de gemeenteraad.

Op dit moment wordt gebruik gemaakt van een vaste kraam op de parkeerplaats van de voormalige supermarkt Jumbo. ,,Daar staat hij de hele week, maar dat is een overeenkomst met de eigenaar van het pand. De gemeente heeft daarin geen stem", zo zegt wethouder Mariëlle Broekman. Met hem is over enkele locaties gesproken, onder meer in de binnenstad. Dat past binnen de visie van de gemeente.

De aangeboden locaties zijn niet acceptabel voor Van der Groep die een handtekeningenactie is gestart om zijn kraam te behouden. Broekman: ,,Hij heeft zelf wel voorkeur aangegeven voor een locatie. Maar die past niet binnen het standplaatsenbeleid zoals wij dat als gemeente voeren", zo zegt Broekman. ,,We moeten ook rekening houden met de belangen van andere ondernemers. Het gaat bovendien om een standplaats die de hele week kan worden ingenomen."

Een rijdende kraam die op meerdere locaties mag staan binnen de gemeente Nijkerk zit Van de Groep zelf niet zitten. ,,Daar kunnen we dan alleen staan op onrendabele dagen. Dat is geen optie voor ons."

advertentie
advertentie