Flevo dames winnen van Livo

5 maart 2018 om 12:19 Sport/sport Deel je nieuws

Flevo dames stijgen op de ranglijst.

De Nijkerkse dames stonden zaterdag 3 maart voor een interessante wedstrijd tegen Livo in Varsseveld. De opdracht was natuurlijk winnen en om succesvol hieraan te kunnen voldoen gingen ook jeugdspeelsters Jill van der Glas en Thalia Zwart mee. De drie punten moesten worden meegenomen naar huis. De dames zetten druk op de eigen helft, waarbij er werd teruggevallen op de midvoor. Vanuit de thuiswedstrijd tegen Livo was bekend dat dit team twee goede schutters heeft, maar de Flevo-dames wisten deze knap buiten het spel te houden.  

De dames begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en al snel bleek dat er mogelijkheden waren. De scheidsrechters floten niet zo snel als van tevoren was aangegeven. Dit betekende dat er hard moest worden gewerkt door de Nijkerkse dames. Na een uitsluiting die helaas niks opleverde, lukte het Margrita Bolink om de bal naar Linda Kraats te spelen. Linda van de Kraats wist hierdoor vijf seconden voor het eind van het eerste partje het net te raken.

Het tweede partje ging van start en de Nijkerkse dames gingen weer vol in de aanval. Dit leverde een aantal keer een uitsluiting tegen op. Keepster Vivian Haandrikman zorgde er dan voor dat het net niet geraakt kon worden door de dames van Livo. Na een uitsluiting aan de kant van Livo konden de dames proberen nog een doelpunt te maken. Na een paar vlugge passes was het de taak aan Josée van den Hoven om de bal in het doel te krijgen. Dit deed ze met een boogbal, wat opnieuw een doelpunt in de laatste vijf seconden van het partje opleverde.

Het derde partje begon met wat uitsluitingen aan beide kanten die niks opleverden. Na weer een uitsluiting aan de zijde van Livo stelde de dames van Flevo zich snel op om het voordeel van een extra man te benutten. Na een schot op de lat, belandde de bal binnen bereik van Linda van de Kraats, die met wat geduw en getrek alsnog de rebound wist te benutten en het net wist te raken.

In het vierde en laatste partje hadden de dames uit Nijkerk een voorsprong van 3 doelpunten. Deze voorsprong zei echter niks. Weer kregen de Nijkerkse dames een aantal uitsluitingen, maar keepster Vivian Haandrikman zorgde ervoor dat het doel van de Nijkerkse dames leeg bleef. De aanval door de dames van Flevo werd weer opgezet en de bal werd van afstand strak binnen geschoten in de rechterbovenhoek. Het schot kwam van jeugdspeelster Jill van der Glas, eindstand 0-4 in Nijkerks voordeel.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie