Kees van den Heuvel

Veensche Boys pakt puntje in Westervoort

16 februari 2020 om 13:24 Voetbal

NIJKERKERVEEN Het begint erop te lijken dat de wedstrijden van Veensche Boys steeds vergelijkbaar verlopen. Een prima eerste helft met kansen en vervolgens een mindere tweede helft. Dit scenario leverde de ploeg zaterdag bij AVW'66 een 2-2 gelijkspel op, waar er zeker meer in had gezeten.

In Nijkerkerveen won Veensche Boys eerder dit seizoen met 4-0, maar in Westervoort was de tegenstand aanmerkelijk groter. Veensche Boys was wel de beter voetballende ploeg, maar de tegenaanvallen van AVW'66 waren ook gevaarlijk. Mohammed Nouri zette de bauwen verdiend op 0-1 en daarmee een kleine basis voor de tweede helft.

Een tweede helft die zich kenmerkte door een fel aanzettend AVW'66 en binnen korte tijd was de stand omgezet naar 2-1 door treffers van Robin van Ottegem en Mike Teeuw. Veensche Boys moest nu voorkomen dat niet opnieuw een nederlaag werd geleden en aanvallend kwamen de Veenders enkele keren goed door. Het leverde resultaat toen Rody Buitenhuis de 2-2 binnen kon schieten, nadat de doelman een schot van Nico van den Brom onvoldoende kon verwerken.

De slotfase was spannend, waarbij Veensche Boys alle zeilen moest bijzetten om het punt te verdedigen. Dat lukte, wat positief is, maar in de strijd om de periodetitel heeft Veensche Boys de laatste duels teveel punten verspeeld.