Kees van den Heuvel

Weer puntenverlies Veensche Boys in tweede helft

15 februari 2020 om 19:57 Voetbal

NIJKERKERVEEN Opnieuw blijkt de tweede helft een onverbiddelijke scherprechter in het spel van Veensche Boys. De ploeg uit Nijkerkerveen leidde bij rust verdiend met 0-1 tegen AVW, maar na rust waren de Westervoorters toch iets daadkrachtiger. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld en dat betekent dat Veensche Boys opnieuw dure punten heeft laten liggen.

Kees van den Huvel

AVW'66 werd in het heenduel nog met 4-0 overklast, maar in Westervoort bleek de tegenstander een stuk gevaarlijker dan vooraf was aangenomen. Veensche Boys dicteerde opnieuw het spel in de eerste 45 minuten, maar de gevaarlijkste kansen waren voor AVW. Gelukkig wist de achterhoede van Veensche Boys en doelman Wessel Kroon het gevaar te pareren. Na een half uur kwam Veensche Boys zelfs op voorsprong. Net voor de achterlijn achterhaalde Julian Buitenhuis de bal en belandde voor de voeten van Mohammed Nouri. Na vorige week maakte hij nu zijn tweede namens de Boys.

Na rust was er een ijzersterkte fase voor AVW. Onder aanvoering van Mark Schulte nam de druk toe op de goal van Wessel Kroon en binnen twee minuten was het pleit beslecht. Eerst was er een reboundtreffer van Robin van Otegem, direct gevolgd door een goal van Mike Teeuw. Gelukkig wist Veensche Boys nog wat terug te doen. Een poging van Nico van den Brom werd nog gesmoord door de keeper van AVW maar via Rody Buitenhuis werd alsnog de 2-2 op het scorebord gezet. De slotfase was nog erg spannend en assistent trainer Stefan Fredriksen en verdediger Herbert van den Ham werden nog ingezet om de pot dicht te gooien. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas weer op 7 maart.