Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Veel smileys gehaakt tijdens Heel Nijkerk Haakt (aan)

13 februari 2020 om 09:36 Maatschappelijk

NIJKERK Ongeveer dertig personen kwamen  woensdag naar het Stadhuis in Nijkerk voor de derde editie van 'Heel Nijkerk Haakt (aan)'. Samen haakten zij sleutelhangers in de vorm van een smiley. Zij deden dat ter voorbereiding op een lokale campagne 'Aandacht voor Eenzaamheid'. De smiley sleutelhanger is de mascotte geworden voor de aanpak van eenzaamheid binnen de gemeente Nijkerk en wordt gegeven aan mensen die zich hiervoor inzetten. Sigma organiseert Heel Nijkerk Haakt (aan) en wordt daarbij ondersteund door de gemeente Nijkerk.

Omdat het tegengaan van eenzaamheid zo belangrijk is, start vanaf 20 maart de campagne: Aandacht voor Eenzaamheid. Van maart tot en met december worden er verschillende acties gedaan om inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten bewust te maken van wat eenzaamheid precies is en waar men terecht kan voor informatie en hulp.

Vrijwilligers van het Nijkerks Kadootje haken al langere tijd smiley sleutelhangers, zodat er een grote voorraad ontstaat. Eén van deze smileys was speciaal gemaakt om aan wethouder Harke Dijksterhuis te geven. Deze smiley week af van alle andere, omdat de blauwe bril van wethouder Dijksterhuis al hakend was nagemaakt. De maker, Astrid van Hamersveld, overhandigde deze sleutelhanger aan de wethouder.

Wethouder Harke Dijksterhuis: ,,Ik heb gezien hoe gemotiveerd alle aanwezigen aan de slag zijn met het haken van smileys. Vandaag heb ik verschillende mensen gesproken en hun verhalen over eenzaamheid en het tegengaan daarvan gehoord. Niemand zou eenzaam moeten zijn. Als college van b en w dragen wij de actie van Sigma een warm hart toe. Deze actie past goed binnen de speerpunten van het college. Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving en we willen oog hebben voor het tegengaan van eenzaamheid. Daarom wilde graag even langskomen en de hakende mensen een hart onder de riem steken. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat een kleine blijk van aandacht voor een ander soms meer positiefs doet dan je denkt."

Afbeelding
advertentie
advertentie