Voordat mogelijk de Torenpas wordt ingevoerd, wil de gemeente weten hoe de huidige Meedoen-regeling wordt besteed.
Voordat mogelijk de Torenpas wordt ingevoerd, wil de gemeente weten hoe de huidige Meedoen-regeling wordt besteed. Harry Koelewijn

Steekproeven voor Meedoen-regeling

13 februari 2020 om 07:25 Maatschappelijk

NIJKERK De gemeente Nijkerk gaat onderzoek doen naar het gebruik van de inwoners die een bijdrage krijgen in het kader van de regeling Meedoen. Het gaat om de bijdragen die worden verstrekt aan inwoners met een laag inkomen voor de kosten van sociaal-culturele en sportieve activiteiten.

Wijnand Kooijmans

In 2017 is de verordening gewijzigd. Vanaf dat moment werd de financiële bijdrage verstrekt zonder dat de inwoner nog bewijsstukken van de kosten moest overleggen. Er is overwogen via steekproeven te controleren of het geld op de juiste wijze is besteed. In de praktijk bleek dat voorheen niet mogelijk, omdat de verordening daarin niet voorzag.

Het college van burgemeester en wethouders wil via steekproeven te weten komen waaraan de bijdragen worden besteed. Dit onderzoek moet in 2020 plaatsvinden. De uitkomsten zijn van belang voor het eventueel invoeren van de Torenpas. De Torenpas is een idee om allerlei ondersteuningsregelingen voor inwoners toegankelijker te maken dan nu het geval is. Invoering hiervan brengt de nodige extra kosten met zich mee. Om een weloverwogen besluit te kunnen nemen over de doorontwikkeling van verstrekking in natura of een digitaal portaal, is inzicht in de huidige besteding van de gelden ook van belang.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie