Surf viert punt alsof het de laatste is.
Surf viert punt alsof het de laatste is. Sandra van Ginkel

Surf Dames 1 ten onder tegen Ormi uit Epe

5 maart 2018 om 10:38 Sport/sport Deel je nieuws

Het is de Hoevelakense volleybaldames afgelopen zaterdag helaas niet gelukt om goede zaken te doen. De nummer 6 Ormi uit Epe bewees haar superioriteit door het frivole Surf met 3-1 naar huis te sturen.

Gelegenheidscoach Van Huffelen liet de volgende dames de arena bestieren: De Groot, Kas, Ruitenberg, Overmars, Olde Scheper en Van Ginkel. Van Altena bekleedde de functie van libero. Over de eerste set kan de reporter kort zijn: Ondanks bij vlagen prima veldspel, scoorde Surf gewoon te weinig. En als de tegenstander dat meer doet, dan verlies je de set met 25-18.

De analyse was dus simpel en de oplossing eigenlijk ook: Meer en sneller zélf scoren! Coach Van Huffelen hoopte dat te bereiken door duidelijk de opdracht te geven om elk punt te vieren alsof het de laatste was. De Dames vroegen zich alleen wat te lang af hoe dat eigenlijk moest, dus werd de set nog ruimer dan de eerste verloren: 25-17.

Om zijn statement kracht bij te zetten, kwamen in de derde set kwam Pol, Sinnema en Brink binnen de lijnen. Dames die wel van een feestje houden. Dat leek goed uit te pakken: De opdracht van de coach werd beter uitgevoerd. De frivoliteit werd gelukkig nog wel kracht bijgezet door harde aanvallen van met name Pol. Brink en Van Ginkel maakten het vervolgens af met uitstekende servicereeksen. Ormi stuiptrekte nog even waardoor het laatste punt wel wat lang op zich liet wachten, maar dat punt diende zich gelukkig op tijd aan: 20-25 voor Surf.

Met een stuntje in de lucht kreeg Albergati ook nog haar verdiende speeltijd voor de moegestreden Pol. En met resultaat: De laatste set werd in eerste instantie lekker doorgepakt en liep vrijwel gelijk op. Maar helaas. Als je elk punt viert alsof het de laatste is, sta je nooit op tijd klaar voor de volgende. En al dat gejuich begon ook op de zenuwen van Ormi te werken zodat de Epenaressen de zaak snel wilden afronden. En dat lukte mede een imponerende servicedruk. Surf zette daar slechte net-services tegenover waardoor de set rap verloren ging met 25-21.

De trouwe fan moet dus nog even wachten tot de dames zich van de laatste plaats gaan ontdoen. Maar wie weet gebeurt dat al snel: Zaterdag aanstaande om 11:15 is VVH uit Harderwijk thuis aan de beurt om de Furie van Surf te omarmen!

advertentie
advertentie