Afbeelding
BDUmedia

Slechte zaterdag voor lokale voetbalclubs

10 februari 2020 om 13:27 Voetbal

NIJKERK/NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN Het was zaterdag qua resultaten kommer en kwel voor de voetbalclubs uit de gemeente Nijkerk met vier nederlagen. Sparta Nijkerk verloor bij Lisse (1-0), NSC gaf de punten mee aan Staphorst (0-1), Veensche Boys verloor tegen Renswoude (2-3) en Hoevelaken liet de derbywinst aan Terschuurse Boys (0-2).

Lisse – Sparta Nijkerk 1-0 Sparta Nijkerk was voorbereid op een zwaar uitduel bij Lisse, zowel qua tegenstander als het zware veld. Na een kort overwicht greep de thuisploeg echter de macht. Lisse drukte de Spartanen terug en waren in de duels net even wat scherper dan de mannen van Eric Speelziek. Dat resulteerde in een paar goede kansen, maar Sparta Nijkerk leek te overleven. Op slag van rust wist Jeffrey Klijbroek echter toch doelman Thijs Janssen te passeren, zodat de Nijkerkers na rust een nog moeilijkere opdracht hadden.

De wil om het resultaat te verbeteren was er duidelijk wel, maar de absolute vorm en/of scherpte was er niet. Waar Sparta Nijkerk voor de winterstop dit soort duels nog wel naar zich toe wist te trekken, lukte het zaterdag niet. Lisse won op eigen veld met 1-0. Een kleine pleister op de wond van Sparta Nijkerk is, dat de concurrentie ook punten blijft verspelen, zodat de voorsprong op de ranglijst nog vijf punten is. Komende zaterdag tegen HSV Hoek zal Sparta Nijkerk echter weer eens een volle driepunter willen scoren.

NSC – Staphorst 0-1 Met koploper Staphorst op visite wist NSC dat het een lastige middag zou worden. De Nijkerkers paste zich echter niet aan en probeerden hun eigen spel te spelen. Staphorst beschikt echter over een sterke ploeg en had de regie over het duel. Hoewel doelman Jan van Willige prima werk verzette, kon hij niet voorkomen dat de gasten met een 0-1 voorsprong gingen rusten na een treffer van Pascal Mulder.

Na de thee ging NSC energiek op zoek naar de gelijkmaker en de koploper wankelde. Met name Jonathan Martina was tweemaal dichtbij een treffer, maar de paal was het eindstation. Hoewel de krachten wegvloeiden bij de gastheren, bleven ze het Staphorst moeilijk maken. De koploper was dan ook uitermate blij met het eindsignaal, zodat zij de drie punten mee naar Staphorst konden nemen. Zaterdag wacht voor NSC het moeilijke uitduel bij Genemuiden, opnieuw een tegenstander van formaat.

Veensche Boys – Renswoude 2-3 Veensche Boys speelt dit seizoen (te) vaak een wedstrijd met twee gezichten. Zaterdag opnieuw, want na een goede eerste helft met een voorsprong, werd het de tweede helft minder en verloor de ploeg alsnog van Renswoude met 2-3.

Renswoude had in het eerste bedrijf weinig in de melk te brokkelen. Veensche Boys had de touwtjes stevig in handen en creëerde diverse kansen. Dat de teller slechts op 1-0 stond halverwege het duel door een treffer van Tom van Donselaar, was een klein wonder.

Na rust waren de rollen echter omgedraaid en al snel scoorde Guido Heiwegen de 1-1. Toen Veensche Boys via Mohammed Nouri de 2-1 maakte, leek het goed te komen. Renswoude beschikte echter over Arjan Verheij én veerkracht. Verheij scoorde tweemaal en bezorgde Renswoude de 2-3 overwinning. Extra vervelend is dat aanvoerde Bas van de Grootevheen nog een rode kaart ontving, samen met een speler van Renswoude, na een klein opstootje.

Zaterdag bij AVW'66 zal Veensche Boys de kansen op een periodetitel weer leven in moeten blazen met een overwinning.

Sc Hoevelaken – Terschuurse Boys 0-2 De derby tussen Hoevelaken en Terschuurse Boys begon iets later, omdat de lijnen een extra kalklaag nodig hadden. Daarna ontbrandde de strijd, waarbij Terschuurse Boys fysiek sterker bleek in de regen. Hoevelaken kwam moeizaam in zijn eigen spel, wat de laatste weken zo succesvol was.

Zonder dat er sprake was van een mooie wedstrijd heeft de derby toch altijd wat extra's en vergoedt de spanning veel. Toen Terschuurse Boys via Jeffrey van Belkum de leiding nam na rust, zette Hoevelaken alle aanvallende krachten in. Daardoor bleef de spanning, maar eigenlijk maakte Hoevelaken nooit echt aanspraak op de gelijkmaker. Gerco van de Fliert strooide in blessuretijd zelfs wat extra zout in de Hoevelakense wond. Zaterdag speelt Hoevelaken tegen Stroe.