Zege voor Voice in lastige uitwedstrijd

9 februari 2020 om 19:10 Overig Deel je nieuws

De handbalheren van Voice hebben ook in de lastige uitwedstrijd tegen RKDES de ongeslagen status van 2020 behouden. In Kudelstaart werd een pittige wedstrijd met 19-22 gewonnen. Met de zege neemt Voice afstand van de nummer drie RKDES en komt het in punten gelijk met koploper Celeritas. De lijstaanvoerder heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

In de eerste helft ging de wedstrijd lang gelijk op. Voice nam een kleine voorsprong, maar een paar minuten later had RKDES weer de leiding. De scheidsrechter liet veel toe en Voice had moeite met het soms harde spel van RKDES. De thuisploeg zag een aantal afstandsschoten goed geblokt worden door Voice. Beide ploegen kwamen zo tot weinig doelpunten. De laatste vijf minuten van de eerste helft speelde Voice een paar snelle aanvallen goed uit, waardoor de ploeg wat afstand nam. Bij rust was het 7-11.

In de tweede helft hoopte Voice de goede lijn door te zetten en het verschil snel verder uit te bouwen. RKDES gaf zich echter niet gewonnen. Beide ploegen scoorden wat makkelijker en de doelpunten vielen om en om. Halverwege de tweede helft werd de marge voor Voice wat groter. Bij 13-20 brak echter een moeilijke en slordige fase aan voor Voice. RKDES ging nog wat feller verdedigen en kwam daar regelmatig goed mee weg. Voice had daar geen antwoord op. RKDES kwam weer terug tot 17-20. Een benutte strafworp gaf Voice weer wat lucht en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Het slotakkoord was voor RKDES, maar de overwinning voor Voice kwam niet meer in gevaar. Eindstand 19-22.