Tom Cozijnsen in actie als aanvoerder van Lunteren.
Tom Cozijnsen in actie als aanvoerder van Lunteren. Theo Beumer

Tom Cozijnsen terug naar Veensche Boys: 'Lekker op het fietsje naar de club'

7 februari 2020 om 11:38 Voetbal

NIJKERKERVEEN Tom Cozijnsen vertrekt na dit seizoen bij Lunteren. De aanvoerder heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De verdediger speelt het komende seizoen voor Veensche Boys. ,,Ik wilde eigenlijk na het afgelopen seizoen al iets anders gaan doen,'' zegt de Nijkerkse voetballer.

Berry Kamphorst

,,Ik heb geen spijt van mijn keuze om bij Lunteren te blijven. We hebben een leuk tem, een vriendenteam. Mede door de komst van Rick Degenaar ben ik vol overtuiging aan dit seizoen begonnen. Nu wordt het tijd voor iets anders. Dat heeft ook te maken met het vertrek van spelers als Victor van den Bor, Evert Bouw, Jordi Duits en Freek van Wijk. Ik zoek voor komend seizoen meer uitdaging en concurrentie. Daar kan ik ook beter van worden.''

CONCURRENTIE De keuze voor Veensche Boys, net als Lunteren een tweedeklasser, was volgens de 28-jarige centrale verdediger gauw gemaakt. ,,Er waren meerdere clubs die informeerden. Toen Veensche Boys aanklopte was het voor mij snel duidelijk. Ik ken mensen als Jos Bouw, Stefan Fredriksen, Danny Brouwer en Edwin van der Molen al lange tijd. Het is leuk om met hen samen te werken. Daarnaast vind ik het prachtig om onder een ervaren trainer als Erik Assink te trainen. Ik kan daar nog wel wat leren denk ik. Bovendien is er grote concurrentie. Ik moet de strijd met de talentvolle Stan Onland aan. Dat is een een serieuze uitdaging.''

Voor Cozijnsen wordt het een terugkeer in Nijkerkerveen. ,,Ik heb er twee seizoenen gespeeld. Dat was niet echt succesvol. Ik zat meer op de bank dan dat ik speelde. Daarna heb ik drie jaar in het tweede van Sparta Nijkerk gespeeld en vervolgens kwam Lunteren, via Marco Kints, op mijn pad'', aldus de voetballer, die als sportfysiotherapeut in Nijkerk zijn brood verdient.

GENIETEN De aanvoerder, voor het vierde jaar inmiddels, is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Lunteren ,,Het is een leuke tijd geweest. Nu gaan we eerst Lunteren in de tweede klasse proberen te behouden en dan kijk ik uit naar het avontuur bij Veensche Boys. Lekker op het fietsje naar de club. Dat is ook iets waar ik van kan genieten'', aldus de Nijkerker.

advertentie
advertentie