9 februari in de bibliotheek van Hoevelaken: actrice Ksenia Marasanova

3 februari 2020 om 11:46 Podiumkunsten Deel je nieuws



Tijdens het huiskamerfestival ‘Muziek bij de buren’ speelde de Zwolse actrice Ksenia Marasanova op 2 zondag 2 februari drie keer voor een overvolle woonkamer in een buitenwijk van Sneek. Een aantal bezoekers was tot tranen toe geroerd. Henk van de Veer: “Ze vertelt een verhaal, nee haar verhaal. Van verlangen, oorlog, liefde, protest en rechtvaardigheid. De emotie spat van haar gezicht.” 

Gastvrouw Jantine Slippens: “We wisten vooraf niet hoeveel bezoekers we konden verwachten en hoopten op 15 per optreden. Uiteindelijk hadden we wel 25 mensen in de woonkamer, waardoor bezoekers zelfs moesten staan. Het waren geweldige meeslepende optredens waar je kippenvel van kreeg."

Ksenia verliet als 17 jarig meisje de Sovjet Unie om via Israël, Polen en België uiteindelijk in Nederland terecht te komen. Daar voelt ze zich nog altijd het meest vrij. Met Russischtalige liedjes neemt Ksenia de luisteraars mee op die reis en ze vertelt waar de liedjes over gaan en wat ze met haar doen. 

Zondag 9 februari treedt Ksenia Marasanova drie keer op in de bibliotheek van Hoevelaken. Dan speelt ze delen uit haar toneelvoorstelling ‘De Mantel’, een voorstelling die menselijke verhalen uit de tweede wereldoorlog combineert met liedjes en vertelt over lijden, onrecht en vergiffenis. 

Video over ‘De Mantel’: https://vimeo.com/387068637

Bibliotheek Hoevelaken: https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/1203/zondagmiddagpodium-hoevelaken-met-ksenia-marasanova/09-02-2020

Meer over Ksenia Marasanova: www.ksenia.nl
 

De Russischtalige liedjes zijn zijn een uitlaatklep voor Actrice Ksenia Marasanova
Ksenia Marasanova ontroert publiek met haar persoonlijke anekdotes
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie