Afbeelding
sc Hoevelaken

Hoevelaken nipt langs Rood-Wit'58

1 februari 2020 om 19:22 Voetbal

HOEVELAKEN Voor Hoevelaken verloopt 2020 tot nu toe uitstekend. Voor de tweede week op rij werd in de competitie gewonnen, dit maal bij Rood-Wit'58. Door de winst blijft Hoevelaken op het vinkentouw zitten om mee te gaan doen om de titel in de derde klasse.

Na de snelle 1-0 van Winand van de Kamp had Hoevelaken het moeilijk om onder de druk van de Puttenaren uit te komen. Het enthousiasme van Rood-Wit'58 maakte het voor Hoevelaken onmogelijk om lekker te voetballen, maar het leverde de gastheren ook nagenoeg geen kansen op. Na wat kleine mogelijkheden, kwam Hoevelaken op slag van rust verrassend op gelijke hoogte. Daniël Bezembinder kopte een voorzet van Ludo Horst in voor de mentale opsteker: 1-1.

Na rust was het een enerverend duel met kansen voor beide doelen, waarbij Hoevelaken de leiding nam. Een vrije bal van Laurens de Korte werd doorgekopt door Joost van den Heuvel, waarna het voor Pascal de Jong een koud kunstje was om de 1-2 aan te tekenen. De spanning bleef tot het laatste fluitsignaal, ook omdat Fabian Bezembinder een strafschop op de paal schoot. Hoevelaken won echter wel en kan daardoor omhoog blijven kijken.

Volgende week komt Terschuurse Boys op bezoek, niet alleen een directe concurrent, maar ook 'de buurman'. Deze derby staat altijd garant voor spanning, dus op voorhand zeker de moeite waard om te bezoeken.

advertentie
advertentie