Afbeelding
McDonald's

Inwoner Hoevelaken wint landelijke zwerfafvalcampagne McDonald's

31 januari 2020 om 14:16 Zakelijk

HOEVELAKEN McDonald's Nederland verraste in Amersfoort Iris de Boom uit Hoevelaken, de gelukkige winnaar van de landelijke zwerfafvalcampagne You Bin It, You Win IT Cube Mountainbike. Met deze campagne daagt McDonald's gasten uit om samen de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. Zo wil het bedrijf uit de lijst van meest gevonden merken bij zwerfafval in Nederland verdwijnen. De winnaar werd bij McDonald's restaurant Amersfoort de Wieken verrast na het goed weggooien van haar afval.

,,Al jaren doet McDonald's er alles aan om zwerfafval te verminderen en op te ruimen. Helaas belandt een klein deel van de verpakkingen nog steeds op straat. Daar wil McDonald's vanaf. Daarom lanceerde McDonald's de campagne You Bin It, You Win It, de eerste zwerfafval-loterij in Nederland waarbij een presentator samen met een afvalexpert gasten beloont met mooie prijzen voor het correct weggooien van hun afval. McDonald's wil op deze manier gasten bewust maken van de positieve gevolgen van afval goed weggooien: een schone omgeving en van het afval in de afvalbakken laat McDonald's door na scheiding van het papier en plastic weer nieuwe materialen maken. Vandaag was Iris de Boom de gelukkige winnaar van een Cube Mountainbike." 

Susanne Afman, Communicatie Consultant McDonald's Nederland zegt: ,,Met de You Bin It, You Win It campagne willen we gasten bewust maken van de positieve gevolgen van het netjes weggooien van afval. Van tevoren is geloot waar de prijzen gaan vallen en wanneer. Vandaag was Iris de Boom de gelukkige winnaar. We wensen haar heel veel plezier met de prijs en dagen alle gasten uit om samen met ons meer te doen voor minder afval." 

PLATFORM ,,McDonald's werkt wereldwijd aan de vermindering en verduurzaming van haar verpakkingsmateriaal. Dit betekent dat alle productverpakkingen die McDonald's in de restaurants gebruikt, in 2025 gemaakt zijn van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen. Ook in Nederland is McDonald's bezig met het ontwikkelen van duurzamere verpakkingen en test het bedrijf in een aantal restaurants met het alleen op verzoek uitgeven van bijvoorbeeld rietjes, deksels en servetten. Bovendien zet McDonald's zich iedere dag in voor maximale inzameling en recycling van al het afval uit de restaurants. Wil je meer weten over wat McDonald's allemaal doet aan het verminderen en verwerken van (zwerf)afval, wat er gebeurt met het ingezamelde afval en hoe door middel van nascheiding het afval gerecycled kan worden? Kijk dan even op het online platform samenmeerdoenvoorminderafval.nl dat McDonald's in oktober 2019 heeft gelanceerd.

,,De You Bin It, You Win It campagne loopt tussen 10 januari en 2 februari 2020. McDonald's zal gedurende het hele jaar activiteiten en communicatie inzetten op zwerfafval. Consumenten kunnen van 11 januari tot en met 2 februari kans maken op mooie prijzen met het deponeren van afval in de actie-afvalbak." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie