Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Wethouder Abouyaakob even voor de klas op Het Baken

30 januari 2020 om 11:42 Onderwijs

NIJKERK Basisschool Het Baken in Nijkerk ging vandaag niet naar Den Haag om te staken, maar opende juist de deuren van de school. Ouders, opa's en oma's en bekende Nijkerkers werden uitgenodigd om een les te verzorgen voor de leerlingen om zo aandacht te vragen voor het vak van leraar. Wethouder Nadya Abouyaakoub kwam donderdagochtend naar Het Baken om enkele gastlessen te geven op de school.

Ook anderen kwamen naar de school om de leerlingen over hun eigen vak te vertellen of een mooi verhaal voor te lezen aan de jongste leerlingen, een knutselactiviteit te begeleiden, een biologieles te geven of een spel te spelen op het plein. 

Schooldirecteur Thijs Hagen kijkt tevreden terug op de eerste van twee 'stakingsdagen'. ,,Vandaag en morgen is onze school gevuld met betrokken ouders, opa's en buurtgenoten die ons ondersteunen. Zo hebben groep 6, 7 en 8 vanmorgen les gekregen van Nadya Aboyaakoub, die samen met een ambtenaar onze actie kwam ondersteunen. Tegelijkertijd waren de groepen 1 en 2 koekjes aan het bakken, kregen groep 3 en 4 les van het Nijkerks stedelijk fanfarecorps en werd er biologie gegeven door de vader van juf Eva. Ook morgen zijn er weer allerlei mensen binnen de school. We trappen de dag af met een beweegactiviteit met de hele school, we gaan bowlen op het plein (we are on strike!) en er komen ouders vertellen over hun werk. De leerlingen vinden het prachtig en wij voelen ons als team gesteund in onze roep om (politieke)aandacht voor de problematiek in het primair onderwijs.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie