HipHelpt gaat de strijd aan tegen eenzaamheid in Nijkerk.
HipHelpt gaat de strijd aan tegen eenzaamheid in Nijkerk. hipnijkerk.nl

HipHelpt Nijkerk strijdt tegen eenzaamheid

3 februari 2020 om 07:15 Maatschappelijk

NIJKERK Twee op de vijf volwassenen in Nederland voelt zich eenzaam. In de wintermaanden is dit gevoel vaak extra aanwezig, volgens HipHelpt. ,,Eenzaamheid is geen probleem van de grote steden waar niemand naar elkaar omkijkt, helaas niet." Gelukkig zijn de cijfers in Nijkerk net wat beter dan op een aantal andere plekken in Nederland, maar desondanks zijn er ook in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken veel mensen die eenzaam zijn. Of sociaal geïsoleerd. Eenzaamheid wordt soms afgedaan als een gevoel, maar sociaal isolement is een feit. ,,Een periode niemand om je heen hebben die tijd en aandacht voor je heeft, het komt helaas steeds meer voor."

,,Juist op al die dagen dat er helemaal niemand is. Je hebt best wel eens vragen of iets dat je erg treft, maar je kan het dan met niemand delen. Dat is één van de grote problemen als je eenzaam bent, je kunt het niet delen, terwijl je dat wel graag wilt. Want zeg nou zelf: met iemand kunnen praten over iets wat je bezig houdt, of dat nu iets positiefs of iets negatiefs is, hebben we allemaal soms nodig. En samen eten of koffie drinken is veel leuker dan alleen, toch?"

HipHelpt zet zich in tegen deze eenzaamheid in onze gemeente. ,,We proberen niet al te oplossingsgericht te zijn, maar willen vooral aandacht geven, aanwezig zijn, luisteren. In deze periode doen we dat door buurtgenoten met elkaar te verbinden. Samen een bakje koffie drinken, een spelletje doen of een wandeling maken. Dat kan wat licht brengen bij iemand in deze donkere dagen. Er zijn al veel mooie voorbeelden langs gekomen de afgelopen tijd. Eén bezoek met wat gezelligheid en aandacht kan voor iemand een lichtpuntje zijn in deze donkere dagen. Misschien herken je je wel in deze eenzaamheid en wil je graag dat er iemand bij jou langs komt voor wat gezelligheid. Het kan best zijn dat je een drempel ervaart. Zijn er echt mensen die hiervoor hun tijd en energie beschikbaar stellen? Kan ik me zomaar aanmelden voor het krijgen van een bezoekje? Probeer het gerust eens, en meld je aan op hiphelpt.nl/metaandacht of bel met de helpdesk op 033- 2022681. Wij matchen je met iemand die je graag wat aandacht en gezelligheid wil geven. HipHelpt brengt hulpvragers in contact met hulpbieders in de wijk, die graag iets voor hun medemens willen betekenen."

Meer informatie op www.hipnijkerk.nl of tel. 033-2022681.

advertentie
advertentie