Spreekuur Stiefgoed in de bieb
Spreekuur Stiefgoed in de bieb Stiefgoed Amersfoort

Bieb Nijkerk start met inloopspreekuren voor samengestelde gezinnen

27 januari 2020 om 11:31 Maatschappelijk Deel je nieuws

Inwoners van gemeente Nijkerk kunnen nu terecht in de Bieb met vragen over hun samengestelde gezin. Elke tweede woensdagmiddag van de maand is er een inloopspreekuur van Stiefgoed Amersfoort, een organisatie die gespecialiseerd is in het begeleiden van samengestelde gezinnen.

Het aantal samengestelde gezinnen neemt snel toe. Eén op de 5 gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd is inmiddels samengesteld, dat wil zeggen dat één of beide partners kinderen hebben uit een eerdere relatie. Het leven in een samengesteld gezin is dynamisch en veelzijdig, maar zeker niet eenvoudig. Maar liefst tweederde van deze gezinnen valt binnen vijf jaar uit elkaar. Het gaat dan meestal om een tweede scheiding die ouders en kinderen meemaken. Bibliotheek Nijkerk faciliteert activiteiten waarbij het welzijn van de inwoners centraal staat.

Een inloopspreekuur voor samengestelde gezinnen past prima in deze doelstelling. Ouders kunnen hier terecht voor advies en concrete tips waar ze thuis mee aan de slag kunnen. Ook jongeren die leven in een samengesteld gezin vinden hier een luisterend oor.

Het inloopspreekuur is gratis en wordt aangeboden door Sigrid de Haan, stiefcoach bij Stiefgoed Amersfoort. Zij biedt ook coachingstrajecten aan vanuit haar praktijk. Zelf is ze moeder en stiefmoeder in een samengesteld gezin en daarmee ervaringsdeskundig. 

Informatie:

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie