Zwaarbevochten overwinning Sparta Nijkerk VR1

25 januari 2020 om 21:50 Voetbal Deel je nieuws

De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn goed uit de winterstop gekomen. Met een 3-2 overwinning op Odysseus’91 VR1 gaat Sparta Nijkerk de ploeg uit Utrecht voorbij op de ranglijst en staat het nu op een fraaie 4e plaats in de 2e klasse A.

Imke Sevinga mocht als Leeuwin van de Week de aftrap nemen en deed dat foutloos.

Sparta Nijkerk wist van de vorige wedstrijd dat Odysseus’91 over een uitstekend voetballend team beschikte. Maar ook dat hun zwakte in de verdediging lag. In de uitwedstrijd leverde dat al enorm veel kansen op voor Sparta Nijkerk en ook nu was dat weer het geval.

Het initiatief lag bij Odysseus’91, maar tot kansen leidde dit niet. In tegenstelling tot de andere kant, waar Jolien van Looijengoed met haar snelheid een continue plaag was voor de verdediging van de Utrechtse vrouwen. Bij de 3e kans was het raak; een assist van Kim Ruiter werd door Van Looijengoed afgerond tot de 1-0.

De 2-0 in de 34e minuut was een perfect aangesneden corner van Christianne van Bloemendaal die door Eline Tingen kon worden binnen gekopt.

In de 40e minuut pas de eerste serieuze kans voor Odysseus’91, maar deze ging over het doel van Sparta keepster Dana Wijnands. Toch viel vlak voor rust nog de aansluitingstreffer, toen een bal van een meter of 30 zeer fraai in de kruising werd geschoten.

In de rust een noodgedwongen dubbele wissel bij de Spartanen. Desondanks kwam het goed uit de kleedkamer en was er meteen weer een 100% kans te noteren. De Utrechtse keepster bracht redding.

Odysseus’91 had het betere van het spel en drong Sparta Nijkerk redelijk terug op eigen helft, maar de kansenverhouding was hetzelfde als in de eerste helft. Dit leverde in de 79e minuut de 3-1 op toen Jolien van Looijengoed er weer vandoor ging en de bal net op tijd aflegde op Elouise van Essen, die nog wel moest afronden, maar dit met verve deed.

De wedstrijd leek gespeeld, maar in de 85e minuut kwam er toch weer spanning op toen opnieuw een schot van grote afstand bij de 2e paal wat ongelukkig binnenviel.

Odysseus’91 probeerde nog wat te forceren, maar weer was de grootste kans in de laatste 5 minuten voor de Nijkerkers. Zonder resultaat, zodat de wedstrijd eindigde in 3-2.

Over het veldspel kan nog genoeg worden gezegd, maar feit is wel dat Sparta Nijkerk duidelijk progressie boekt, genoeg kansen creëert en ze nu ook afmaakt.