Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk verspeelt punten

25 januari 2020 om 19:18 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zaterdag een gedeelte van haar voorsprong verspeeld op de ranglijst. De Nijkerkers kwamen in eigen huis niet verder dan 3-3 tegen SteDoCo. DVS'33 won wel, waardoor de voorsprong is geslonken tot acht punten.

De Spartanen openden sterk en halverwege de eerste helft stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord na doelpunten van Bryan Burgerhout en Mo Bendadi. Het tempo verdween daarna enigszins uit de wedstrijd, maar de Nijkerkers hielden tot de rust de controle.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet veel voor de doelen totdat Jerry Geurtsen de bal tegen zijn hand kreeg geschoten. De door Joran Schröder benutte strafschop betekende dat de laatste vijfentwintig minuten nog spannend werden.

Sparta Nijkerk vocht zich terug en tien minuten later maakte Janic Makizodila de 3-1 uit een corner. Het duel leek beslist, maar SteDoCo liet zien dat ze een uitstekende ploeg hebben. Acht minuten voor tijd zorgde Charlton Vicento ervoor dat de slotfase uitermate spannend werd. Voor de Nijkerkers was het heel vervelend dat de dadendrang van de gasten werd beloond. In de laatste officiële speelminuut zorgde Benjamin van Wanrooij voor de gelijkmaker.

Met de 3-3 moesten beide ploegen genoegen nemen, wat gezien de tussenstanden voor de thuisploeg wellicht het meest vervelend is.