Hans den Haan
Hans den Haan Emmy Schultz

Hans den Haan geeft lezing over zijn boek "Natuuroverstijgende Transformatie"

24 januari 2020 om 13:52 Overig Deel je nieuws

Op maandag 3 februari geeft de Nijkerkse schrijver Hans den Haan een lezing over zijn boek "Natuuroverstijgende transformatie".

Natuuroverstijgende transformatie is een yoga-proces waarbij de mens vrij komt van zijn instinctieve gebondenheid aan de natuur. Het is gebaseerd op de leer van Sri Aurobindo.

De gedachte is dat er geen zondeval is geweest en dat wij niet in een staat van zonde verkeren. Wij zijn gewoon de diersoort homo sapiens en worden, zoals andere dieren, grotendeels gestuurd door instinctief gedrag.

Ondanks onze complexe hersenen en ons denkvermogen zijn wij mensen een denkend dier: een aan instincten gebonden wezen.

Onze biologische instinctieve natuur is de diepere oorzaak van ons gedrag, en daarmee van oorlogen en burenruzies, rassendiscriminatie, achterstelling van vrouwen, sociale ongelijkheid, uitbuiting en veel andere ellende die we elkaar aandoen.

Natuuroverstijgende transformatie is een proces waarbij de mens vrijkomt van zijn gebondenheid aan zijn instinctiviteit en daarmee een weg om de wereld te verbeteren.

Den Haan zal daarnaast ook wat vertellen over zijn uittredingservaringen uit het lichaam.

De lezing vindt plaats op maandag 3 februari 20:00 uur
Adres: bij de Theosofische Vereniging Nederland, Loge Amersfoort, St. Pieters & Bloklands Gasthuis, Achter Davidshof 1, 3811 BD Amersfoort. Toegang voor niet-leden: € 7,–.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie