Afbeelding
Carlo van Houten

Meer overleg evenementenbeleid gewenst

24 januari 2020 om 07:15 Politiek

NIJKERK Zijn belanghebbenden voldoende betrokken bij het concept-evenementenbeleid dat is opgesteld? De meeste fracties binnen de raad hebben hierover hun twijfels. Vooral omdat onder meer met de horeca het toekomstige beleid nog besproken moet worden.

Wijnand Kooijmans

Volgens wethouder Mariëlle Broekman gaat het om een extra ronde. Bij het opstellen is de inbreng vanuit Samen aan Zet als uitgangspunt genomen. VVD, De Lokale Partij en ChristenUnie/SGP vinden meer overleg echter dringend gewenst en vinden een maand uitstel van de behandeling in de raad geen punt. Deze staat voor februari op de agenda. De definitieve vaststelling is overigens een bevoegdheid van het college. Jan Folkers, eigenaar van de Formido, maar ook bestuurslid van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV) en het Platform Binnenstad, betreurt het dat het concept niet ter bespreking is voorgelegd aan deze beide organisaties. Volgens hem bestond de noodzaak daartoe wel.

Pam de Weijer (CDA) vindt dat er sprake is van een fors beleidsvoorstel dat afschrikkend kan werken. Ook bepleit zij de mogelijkheid om materialen, zoals dranghekken, 's avonds af te kunnen halen. Dit om het risico te vermijden dat organisatoren hiervoor een dag vrij moeten nemen van hun werk.

Jolande Nijeboer (VVD) vraagt zich af of een voorwaarde dat er een toezichthouder moet zijn op tweehonderd bezoekers in de praktijk wel is te handhaven. Aart Klompenhouwer (De Lokale Partij) vindt dat de regels zo simpel mogelijk moeten zijn. Ook betreurt hij het ontbreken van een horeca-convenant.

ALCOHOL Hans Boer (ChristenUnie/SGP) vindt vooral de aanpak van alcohol en drugs onder de maat. Hij vraagt zich af of het verbod op een rally ook het einde betekent van auto- en motorcross in weilanden of van de club van oude tractoren. Renkema vindt het verdedigbaar dat voor activiteiten na een evenement, zoals Boerenmaandag, een aparte vergunning moet worden aangevraagd. De verantwoordelijkheid voor de organisatoren van deze dag is om 18.00 uur ten einde en dat is terecht, zo vindt hij. Door hiervoor apart vergunning te verstrekken kan ook overdadig alcohol- en drugsgebruik worden aangepakt.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie