Afbeelding
Harry Koelewijn

Burgemeester: drugsgebruik neemt fors toe

22 januari 2020 om 07:42 Politiek

NIJKERK Het gebruik van alcohol en drugs neemt fors toe, zo constateert burgemeester Gerard Renkema van de gemeente Nijkerk. Hij gaf dit aan bij de behandeling van het concept-plan voor het toekomstig evenementenbeleid.

Wijnand Kooijmans

De toename blijkt ook uit evaluaties die plaatsvinden na evenementen. Volgens Renkema gaat het om een algemene trend. Hieraan kan in repressieve zin aandacht aan worden besteed, wat nu ook gebeurt, en daarnaast is er verbaliserend opgetreden. Bij alcoholgebruik onder de achttien jaar wordt ook opgetreden.

Het gaat volgens Renkema om een vraagstuk dat veel breder is en dat zich niet beperkt tot alleen evenementen. Hij ziet de noodzaak hierover breed in gesprek te gaan. Mogelijkheden ziet hij bijvoorbeeld in het vrijwillig doen van een alcoholtest voordat mensen het uitgaansgebied in gaan.

Hans Boer (ChristenUnie/SGP) vindt dat optreden tegen zowel het gebruik van alcohol en drugs dwingend in het evenementenbeleid moet worden opgenomen. De formulering dat 'kan worden opgetreden' vindt hij te soft en een gemiste kans.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie