Oost west, thuis best voor Sparta korfbal

21 januari 2020 om 16:37 Korfbal Deel je nieuws

Na een onnodige nederlaag vorige week uit tegen Keizer Karel was het zaak om als team de rug te rechten. De eerste thuiswedstrijd van 2020 stond op het programma en ditmaal stond Sparta 1 tegenover Kesteren 1, welke tot noch toe de laatste plaats op de ranglijst innemen. Coach Hooijer gaf aan het team mee te blijven geloven in de weg die zij samen aan het begin van het seizoen waren ingeslagen.
Terugblikkend op de vorige wedstrijd werd geconcludeerd dat het rendement veel te laag was geweest. Na een intensieve trainingsweek stonden de koppies op scherp en waren we als team klaar om het thuispubliek te laten zien waar we stonden. Ook al speelden we deze zaterdag vroeg in de middag liet het publiek ons niet in de steek, waarvoor onze dank!
Met een gevulde reservebank stapte de 8 basisspelers vol vertrouwen de lijnen binnen. De wedstrijd startte snel op met in de eerste minuut een doelpunt voor de thuisploeg. In de eerste vijf minuten wist Kesteren nog aan te klampen tot 5-4. Maar vanaf dit moment stond Sparta zowel verdedigend als aanvallend als een huis en erg spannend is het niet meer geworden. Er werd voor elkaar gestreden en samen werden de beste kansen gezocht. De wijzigingen binnen de vakopstelling lijken veelbelovend, want Sparta  wist over alle schijven te scoren. Waar vorige week het rendement te laag was, zat dit deze eerste helft wel pluis. Met 18 doelpunten voor en maar 6 tegen ging de rust in. Nu was het taak aan Sparta om deze scherpte bij terugkomst uit de kleedkamer te behouden. De tweede helft was minder uitbundig dan de eerste, maar er werd nog steeds collectief en geduldig gespeeld. Helaas vond het 30e doelpunt de korf net niet meer en dus eindigde de wedstrijd in 29-15.
De eerste ruime overwinning van dit zaalseizoen geeft moed voor de komende wedstrijden. Sparta zal er alles aan proberen te doen de koppositie in te nemen.

Doelpuntenmakers: Daan van Slooten 7, Daniël van Doorne 6, Leon Woudenberg 4, Mirjam Top 4, Martijn Kuijpers 2, Marieke van de Kraats 2, Anne Mulder 2, Rianne van Valkengoed 2