Kampioensheren van BCH 2020
Kampioensheren van BCH 2020 C van de Pol

Hoevelakense badmintonheren al kampioen

20 januari 2020 om 08:57 Overig Deel je nieuws

Het herenteam van Badmintonclub Hoevelaken is kampioen geworden. Tegen Apollo uit Ijsselstein moesten minimaal 3 punten gehaald worden. De heren slaagden gemakkelijk door een solide overwinning binnen te slepen, einduitslag 6-2. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de mannen niet meer in te halen door de concurrenten.

In een volle sporthal in Hoevelaken, naast het herenteam speelde nog 2 teams thuis, begonnen Bart en Christiaan voortvarend aan de wedstrijd door de eerst partij gemakkelijk te winnen. De tweede herendubbel ging maar net verloren. In de verlenging van de derde game wisten Erik en Jeroen net niet het verschil te maken en verloren ze deze met 22-20. Na de enkelpartijen was de wedstrijd gespeeld. Drie partijen werden gewonnen door Hoevelaken en alleen in de laatste partij was Apollo te sterk. De 4-2 tussenstand was al genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. Maar de heren sloten de avond in stijl af door de afsluitende dubbelpartijen ook nog winnend af te sluiten.

Dit was alweer de zevende overwinning in 8 wedstrijden. Alleen een inhaalwedstrijd in en tegen Dronten werd begin deze maand gelijk gespeeld, maar alle overige wedstrijden werden winnend afgesloten, een zeer goed resultaat.

Ook bij de jeugd kan BCH een kampioenschap verwachten. Het tweede jeugdteam gaat aan kop maar moet in de laatste twee wedstrijden nog alle zeilen bijzetten om Selby uit Soest voor te blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie