Levenskunst en loslaten

19 januari 2020 om 20:53 Maatschappelijk Deel je nieuws

Dinsdag 28 januari om 20.00 uur in de Vredeskerk, Van Reenenpark 23 te Nijkerk, zal Renée van Riessen uit Kampen een lezing houden over: Levenskunst en loslaten, lessen uit de filosofie.

Deze avond (entree € 4,-) wordt georganiseerd door de Commissie Vorming en Toerusting Nijkerk. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Worden wie je bent. Jezelf ontplooien. Gelukkig worden. Wie wil dat nu niet. Maar hoe doe je dat? Je kunt handvatten zoeken in zelfhulpboeken. Maar kom je er daarmee? De mens is ook een sociaal, ja een religieus wezen. In die opvatting word je pas echt mens in en door je relaties met anderen en de Ander (de Oneindige, God). Dan kijk je verder dan jezelf; juist jezelf loslaten kan bevrijdend werken.

Dr. Renée van Riessen geeft deze lezing over levenskunst aan de hand van het denken van Søren Kierkegaard, Martin Buber, Emmanuel Levinas en met behulp van aansprekende teksten en gedichten. Zij is hoofddocent filosofie aan de Protestantse Theologische Universiteit (PTU) en bijzonder hoogleraar christelijke filosofie (Universiteit Leiden). Ze schreef diverse boeken, en daarnaast vier gedichtenbundels.

Wegens ziekte kon deze lezing vorig jaar niet doorgaan. Voordeel is dat het boekje over dit onderwerp: ‘Van zichzelf bevrijd’ van haar hand intussen verkrijgbaar is.

advertentie
advertentie