v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk verliest in Barendrecht

19 januari 2020 om 10:26 Voetbal

NIJKERK Voor de tweede keer in deze competitie moest Sparta Nijkerk zijn meerdere erkennen in een tegenstander. Bij Barendrecht kwamen de Spartanen niet verder dat 2-1. Voor de ranglijst bleven de gevolgen beperkt, omdat bleek dat naaste concurrent DVS'33 in blessuretijd verloor bij SteDeCo (1-0).

Het eerste deel van de wedstrijd werd gecontroleerd door Sparta Nijkerk, zonder zelf gevaarlijk te worden, maar na een half uur keken de Nijkerkers wel tegen een achterstand aan. Bas Maurits kopte de bal in de uiterste hoek uit een hoekschop en liet Gino Coutinho kansloos. Sparta Nijkerk werd daarna beter en loerde op de gelijkmaker, maar Barendrecht behield de voorsprong tot aan de rust.

Na rust kreeg Sparta Nijkerk niet de controle die ze graag zou willen en het werd zelfs 2-0 door een benutte strafschop van XXXXX. Daarop werd Janic Makizodia naar het front gestuurd om Bryan Burgerhout te ondersteunen. Burgerhout stuitte even later eerst nog op de doelman, maar twintig minuten voor tijd krulde hij de 2-1 binnen. Een slotoffensief volgde, maar dit leidde niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Donny van der Wal (buitenspel).

Sparta Nijkerk verloor zo voor de tweede keer deze competitie. Een kleine pleister op de wond is dat ook naaste concurrent DVS'33 verloor. In de blessuretijd moesten zij een 1-0 incasseren bij SteDoCo. En SteDoCo is de tegenstander van Sparta Nijkerk komende zaterdag in Nijkerk. De ploeg die in Hoornaar verantwoordelijk was voor de eerste nederlaag van Sparta Nijkerk. Een belangrijk en zwaar duel dus voor Sparta Nijkerk komende week op De Ebbenhorst