Een impressie van de hoek Torenstraat, Holkerstraat.
Een impressie van de hoek Torenstraat, Holkerstraat. Van Wijnen Projectontwikkeling

'Nieuwbouwplan Kerkplein Nijkerk krijgt vorm'

14 januari 2020 om 20:17 Nieuwbouw

NIJKERK Afgelopen half jaar is er volgens Van Wijnen Projectontwikkeling hard gewerkt aan de uitwerking van het bouwplan voor het Kerkplein in Nijkerk. Naar verwachting zal het plan in het voorjaar van 2020 aan de gemeenteraad van Nijkerk ter inhoudelijke kaderstelling worden voorgelegd, zodat daarna een bestemmingsplanprocedure kan worden gestart. Inmiddels is het plan besproken met belanghebbenden en kan iedereen er kennis van nemen, schrijft het bedrijf.

Architectenteam Nijkerk heeft in opdracht van projectontwikkelaar Van Wijnen, Smink Vastgoed BV, Woningstichting Nijkerk en in samenspraak met de gemeente gewerkt aan de uitwerking van een woningbouwplan en een parkeergarage op de plek van de voormalige Jumbo-supermarkt aan de Torenstraat in Nijkerk. Het project Kerkplein bestaat op dit moment uit 45 koopappartementen, 15 stadswoningen en 32 huurappartementen. Daarnaast biedt het project ruimte aan een ondergrondse parkeergarage met 147 parkeerplaatsen waarvan 95 openbare parkeerplaatsen.

De start verkoop vindt naar verwachting rond de zomer plaats en de bedoeling is om eind 2020 te starten met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Voor wie belangstelling heeft voor een koopwoning of appartement, of meer informatie wil kan terecht op de website www.wonenbijdetoren.nl.

Impressie van de hoek Torenstraat, Brink.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie