Zelf zingen in de Matheus Passion

7 januari 2020 om 18:57 Muziek Deel je nieuws

 

PERSBERICHT

Zelf zingen in de Mattheus Passion

Wie denkt aan de Mattheus Passion van Bach denkt misschien aan moeilijk en lang. Maar ook aan mooi, bijzonder en uitdagend.

Er zijn veel mensen die wel eens in een koor de Mattheus hebben gezongen. Een onvergetelijke ervaring. Veel van die mensen zouden, als ze de kans krijgen, dat nog eens willen doen. Ook zijn er die het graag zouden willen leren maar verwachten dat zoiets te moeilijk en niet haalbaar is.

Voor beide groepen biedt dirigent Robert Bakker uitkomst. Komende week begint hij met zijn Voice Company Koor het oefenen van de Mattheus Passion. De bedoeling is dat tot begin april een samenvatting van dit unieke passiewerk wordt ingestudeerd. Dat resulteert in een concert van ongeveer anderhalf uur. Het hele werk wordt dus niet geoefend, maar wel de meeste koordelen eruit. Plus een aantal prachtige koralen. Voor wie deze composities nog eens wil zingen is dit een mooie kans. En ook een goede mogelijkheid om er kennis mee te maken en het te leren zingen. Vooraf lijkt dat bijna onmogelijk, maar onder leiding  van een energiek en gemotiveerd iemand als Robert Bakker gaat het zeker lukken. Meer dan het proberen waard.

Woensdagavond, 15 januari, is een goed instapmoment. Dan begint de repetitie om 20.00 uur. (tot ca. 22.00 uur) Er wordt geoefend in De Pol aan de Vetkamp 85 in Nijkerk. Iedereen, van sopraan tot bas, is welkom en niemand hoeft een stemtest te doen. Wie durft de uitdaging aan? Zie ook www.hetvoicecompanykoor.nl.

Het Voice Company Koor                     Tel.: 06 – 515 606 76 

www.hetvoicecompanykoor.nl              rbpmusic@xs4all.nl

advertentie
advertentie