Afbeelding
Politie

Passagier van drankrijder voor rechter wegens belediging en intimidatie

6 januari 2020 om 09:39 Misdaad

NIJKERK Nijkerkse agenten hebben afgelopen weekend tientallen bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen en troffen bijna alleen maar bewust onbeschonken bestuurders (bob's) aan. Eentje echter niet; die was met een bestelauto over een paar paaltjes gereden, had een paar auto's geramd 'en probeerde toch nog te ontkomen'. ,,Dankzij een goede melder wisten we de dronken bestuurder te traceren", schrijven de agenten op Instagram.

,,Zijn bijrijder vond het nodig om allerlei eisen te stellen en probeerde een lift af te dwingen. Hij bleef ons in de weg lopen. Hierop is die man ook aangehouden. De hele rit naar het bureau (30 minuten lang) bleef hij ons beledigen, ziektes toewensen en intimideren ('Ik maak je kapot, ik weet wie je bent', etc). De scheldwoorden met ziektes zal ik jullie besparen. Lig ik er wakker van? Nee geen seconde. Was ik onder de indruk? Nope. Dit gebeurt in mijn vak en misschien raak ik er al te veel aan gewend. Is het normaal? Nee zeker niet! Daarom mocht die man ook een nachtje bij ons logeren om de volgende ochtend een verklaring af te leggen."

De verdachte moet zich voor de rechter verantwoorden voor het belemmeren van politiewerk en de beledigingen. ,,Belemmering is artikel 179 in het wetboek van strafrecht en kan tot maximaal vier jaar celstraf opleveren. Voor belediging (art 266/267 in het wetboek van strafrecht) is de geldboete al snel 300 euro en de straf loopt op tot maximaal vier maanden cel."

advertentie
advertentie