Afbeelding
Kees van den Heuvel

Gebroeders Van Leijenhorst winnen klaverjasmarathon sc Hoevelaken

6 januari 2020 om 06:57 Verenigingen

HOEVELAKEN Gijs en Willem van Leijenhorst zijn in 2020 de nieuwe titelverdedigers van de jaarlijkse klaverjasmarathon bij sc Hoevelaken. Uitslapen was er voor de 72 deelnemers aan de 28ste Klaverjasmarathon niet bij, want het startschot klonk al om 8.00 uur.

Na acht boompjes, een aantal dat voor sommige doorgewinterde klaverjassers ietwat tegenviel, mogen Gijs en Willem van Leijenhorst zich een jaar lang de titelverdedigers noemen. Met 13.694 scoorden beide mannen een gemiddelde van ruim 1711 punten en lieten daarmee de runners-up, Arno Haverkamp en Robert Kreuning (13.670) nipt achter zich. Een eervolle vermelding was er voor Willeke Oerlemans en Ria Niemeijer. Na twee poedelprijzen op rij eindigen beide dames hoog in de rangschikking. Die klassering is mede te danken aan de hoogste boom van de dag, ruim 2400.

FINANCIEEL GEZOND Na afloop van het klaverjastoernooi was er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Willem van Vliet: ,,De club heeft al jaren een stabiel ledental van zo'n achthonderd (de teller staat momenteel op 798). We zijn financieel gezond en mogen ons gelukkig prijzen met de vele vrijwilligers en sponsoren die de club draaiende houden. Het doet mij deugd te mogen melden dat een aantal mooie projecten dit jaar starten. U heeft al eerder kunnen lezen over de geplande nieuwbouw van een multifunctioneel gebouw op de plek van 'het witte huisje'. We hebben lang mogen genieten van dit gebouw, maar je zakt bijna door de vloer. Het hoofdsponsorschap gaat komende zomer over in andere handen, waarbij we de huidige hoofdsponsor zullen bedanken voor maar liefst 21 jaar trouwe dienst."

DUURZAAM Er zal vanaf de tweede seizoenshelft weer een goed functionerende EHBO-dienst zijn. We moeten tevens over op LED-verlichting, op zonnepanelen en zo veel mogelijk gasloos ons verwarmen en douchen.Er komt op 10 februari een nieuwe beheercommissie voor het onderhoud van de velden voor de vier voetbalverenigingen in Nijkerk. Deze commissie zal de gemeente adviseren over onderhoud en vervanging. Elke vereniging is met één lid vertegenwoordigd. Per 1 januari 2021 loopt het contract van de andere drie verenigingen met Optisport teneinde."

,,Het doet ons deugd dat we al voor de jaarwisseling konden melden dat de trainers van heren 1 en 2 doorgaan. Ook de trainer van vrouwen 1 heeft het uitermate naar zijn zin. Hij wil vast doorgaan met deze groep nu weer vrolijk voetballende vrouwen."

DERDE HELFT ,,Steeds vaker worden er artikelen gepubliceerd over het niet meer of minder eten van vlees. En over het stoppen met alcoholgebruik. Ik houd op mijn vrije zaterdag van een goed glas bier of wijn en van een sappig balletje gehakt. Natuurlijk moeten we bewust omgaan met beide zaken, maar ik mis een tegengeluid. De homo sapiens is een omnivoor en overleeft al tienduizenden jaren op een gemengd dieet van vlees, groente, fruit en granen. Stoppen met vlees zou revolutionair zijn. Ook drinkt deze mens al duizenden jaren bier en wijn. Ik hoop dat de vegetarische geheelonthouders niet hun denkwijze gaan opdringen. Daar wordt ook onze kantine niet gezelliger van."

Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie