Parkinson Café AMERSFOORT

24 december 2019 om 15:24 Nieuws Deel je nieuws

Parkinson-Café op 8 januari 2020 in de Kabouterhut, aanvang 15:oo uur

Het Parkinson-Café Amersfoort organiseert 10x per jaar een ontmoeting van mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden en mantelzorgers.

Op 8 januari staat het thema COMMUNICATIE centraal. Je hoeft geen lid te zijn van de Parkinson-vereniging. Kom vrijblijvend eens met ons kennismaken

Als je Parkinson hebt veranderen er dingen. Als je Parkinson hebt, is steun en begrip van je omgeving onmisbaar. De mensen in je omgeving kunnen dat alleen maar bieden als ze jouw informatie, openheid en waardering krijgen. Het liefst blijf je wie je was en doen wat je altijd deed. Maar je weet dat je steeds kleine stukjes van je mogelijkheden moet inleveren. Dus moet je steeds nagaan hoe jij sturing kunt blijven geven aan je leven.  Dat betekent ook dat je je energie vooral moet richten op dat wat je het liefst is/ het liefste doet, uiteraard naast de meest noodzakelijke activiteiten. Dat helpt je te leven met Parkinson en geeft je kracht.

Marja Overvest en Sytske Stoop gaan met de groep Parkinsonpatienten resp. de partners/mantelzorgers in gesprek over het belang van communicatie. Die twee groepen gaan vanuit hun perspectief bezig met de vraag "HOE COMMUNICEREN WIJ?"

Zie voor verdere informatie  https://www.parkinson-vereniging.nl/parkinson-cafe-amersfoort 

Het team van vrijwilligers heet van harte welkom!

advertentie
advertentie