De vraag is of NSC de titel van 2018 kan prolongeren.
De vraag is of NSC de titel van 2018 kan prolongeren. Marjet van Ruitenbeek

NSC wil titel AHB toernooi prolongeren

24 december 2019 om 13:01 Voetbal

NIJKERK Zaalvoetbalvereniging de Achterhoeker Boys houdt vrijdag 27 december voor de drieëntwintigste keer het zvv AHB Toernooi. Het zaalvoetbaltoernooi, met deelname van verenigingen uit de regio, werd vorig jaar gewonnen door NSC. Of zij dit jaar opnieuw de winst opstrijken zal blijken aan het eind van de wedstrijden in sporthal Watergoor.

Rob Schoon

In de editie van vorig jaar moesten penalty's de beslissing geven en die werden door NSC beter genomen dan door SDC Putten, ook dit jaar weer één van de deelnemende ploegen. Daarnaast doen, zoals de laatste jaren gebruikelijk Sparta Nijkerk, Veensche Boys, Hooglanderveen en Woudenberg mee. Het organiserende zvv AHB en nieuwkomer SVL uit Langbroek completeren het deelnemersveld.

VROEGE START Vanaf 18.15 uur start de eerste wedstrijd in sporthal Watergoor en zullen de ploegen strijden om de kruisfinales te bereiken. Opvallende afwezige is vv Hoogland, toch de laatste jaren vaak één van de favorieten. Via Nijkerker Jorrit Fiegen werd SVL Langbroek als vervanger binnengesleept. Of de ploegen met hun sterkste formaties komen, is afwachten, maar ze zullen zeker hun beste beentje voorzetten om de titel te grijpen.

Sparta Nijkerk speelt op het veld het hoogst, echter dat zegt niet veel in de zaal. De laatste jaren laten zien dat er altijd veel spanning is tijdens het AHB toernooi en dus maken alle ploegen kans op de winst. De lokale voetbalhelden willen de hoofdprijs natuurlijk in Nijkerk(erveen) houden, waar de overige teams de prijs graag in de tas meenemen. Spanning is gegarandeerd en sowieso ook veel gezelligheid. zvv AHB hoopt ook bij deze drieëntwintigste versie weer op veel publieke belangstelling.

BERT VAN RAMSHORST Als één van de oprichters van zvv AHB leent Bert van Ramshorst zijn naam aan de te winnen trofee. Zelf was hij een bevlogen zaalkeeper en dus zal hij zeker de doelmannen nauwlettend volgen. Het is voor het publiek echter te hopen dat er vooral veel technische hoogstandjes te zien zijn en mooie doelpunten, uiteindelijk draait daar het hele spelletje om.

advertentie
advertentie