Anouk Brinker en Dunja Oosterwijk: ,,Elk kind is anders. We hebben expertise om dergelijke zorg te geven.
Anouk Brinker en Dunja Oosterwijk: ,,Elk kind is anders. We hebben expertise om dergelijke zorg te geven." Maureen van Goethem
Advertorial

Prokino Zorg: een passende opvangplek voor ieder kind

18 december 2019 om 13:02 Zakelijk

NIJKERK Niet bij alle kinderen gaat opgroeien vanzelfsprekend of verloopt de ontwikkeling helemaal naar wens. Wat extra zorg en aandacht, zowel voor kind als ouders, geeft dan nét dat steuntje in de rug dat soms nodig is.

Maureen van Goethem

Iedereen is welkom in de opvang, ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Net als alle kinderen willen ze vrienden maken en nieuwe dingen ontdekken. Prokino is niet zomaar een kinderdagverblijf. Prokino staat bekend als een landelijke organisatie voor kinderopvang, peuteropvang én zorg voor het jonge kind dat 'bijzonder gedrag' laat zien. Hieronder wordt verstaan individuele begeleiding van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, gezinsbegeleiding en begeleiding op de kinderopvang.

Prokino voorziet in een plek waar ieder kind zich prettig voelt. Persoonlijke aandacht en plezier beleven, staan hierbij voorop. Sommige kinderen hebben in bepaalde situaties net dat beetje extra zorg of begeleiding nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Deze kinderen zijn van harte welkom bij onze reguliere en zorggroepen. ,,Hier hebben onze gespecialiseerde collega's oog en oor voor de extra behoeftes van de kinderen en spelen hier eenvoudig en met liefde op in'', vertelt Dunja Oosterwijk, leidinggevende van de kinderdagverblijf- en de zorggroepen in de regio Harderwijk, Ermelo en Nijkerk.

ZORGVRAAG De zorggroepen kunnen ook een functie hebben voor kinderen bij wie nog niet duidelijk is wat er aan de hand is. Observatie is dan een belangrijke taak van het team, gevolgd door een advies over wat de beste opvang en begeleiding is voor het kind. Anouk Brinker is Relatiebeheerder Zorg: ,,We onderhouden goed contact met de ouders, de school, jeugdzorg en het gebiedsteam, zodat iedereen goed op de hoogte is en blijft van de ontwikkelingen van het kind.'' Prokino Zorg biedt, verspreid over verschillende plaatsen op de Veluwe, waaronder Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken, begeleiding op maat. ,,Kinderen met en zonder specifieke zorgvraag spelen en leren met en van elkaar. Vaste rituelen, ritme en regels zorgen ervoor dat kinderen zich zeker voelen.'' Prokino Zorg maakt gebruik van een multidisciplinair team om kinderen, die extra hulp nodig hebben, verder te helpen.

Meer over Prokino Zorg op www.prokino.nl.

Maureen van Goethem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie