Afbeelding
v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk doet plicht én loopt uit

14 december 2019 om 17:46 Voetbal

NIJKERK Het werd een uitstekende middag voor Sparta Nijkerk. De Nijkerkers wonnen zelf tegen hekkensluiter ONS Sneek en zagen de grootste concurrent bij FC Lisse fors onderuit gaan met 6-0. Sparta Nijkerk gaat zo met een voorsprong van tien punten de winterstop in als koploper in de Derde divisie.

Het gevaar van onderschatting of gebrek aan focus lag op de loer, want ONS Sneek staat troosteloos onderaan en komende woensdag staat het duel tegen NAC Breda op het programma. Zoals te verwachten viel nam Sparta Nijkerk meteen het initiatief, al leidde dit niet tot grote kansen. Halverwege de eerste helft werd het toch 0-1. Een voorzet van Gilbrano Plet belandde bij Mohammed Bendadi die opzij schoof, zodat Jerry Geurtsen kon inschieten. Daarna volgden genoeg mogelijkheden en kansen om de score te vergroten, maar opvallend genoeg scoorde alleen de thuisploeg op slag van rust. Ruendel Martina liet Sparta Nijkerk zo teleurgesteld richting de kleedkamer vertrekken.

Blijkbaar had de treffer ONS Sneek vertrouwen gegeven,want in de beginfase van de tweede helft, maar Sparta Nijkerk nam het heft weer snel in handen. Brian Burgerhout ging op aangeven van Bendadi mooi door en scoorde beheerst de 1-2. Daarna bleef het kansen regenen voor de Spartanen, maar pas een kwartier voor tijd zette uitblinker Bendadi de 1-3 op het scorebord. De 1-4 van Justin van Groen was in de slotminuut voor de statistieken, maar betekende wel een belangrijke en nuttige overwinning voor Sparta Nijkerk.