Afbeelding
Kees van de Heuvel

Stad Nijkerk in teken van licht

13 december 2019 om 14:02 Evenementen

NIJKERK De hele stad Nijkerk staat zaterdag 14 december in het teken van licht. Er is een gezellige kerstmarkt met allerlei leuke kerstkramen, prachtig met lampjes versierde trucks rijden door de stad tijdens de Lichtjesparade en om 21.00 uur 's avonds zal de mooiste toren van Nederland voor het eerst worden verlicht, laat Stichting Citymarketing Nijkerk weten.

,,Het belooft een groot feest te worden: aankomende zaterdag zal Nijkerk worden ondergedompeld in kerstsferen. Door het hele centrum is een kerstmarkt, waar je terecht kunt voor al je kerstinkopen. Er worden lekkere hapjes aangeboden en op verschillende plaatsen is er livemuziek, waaronder muziek van het Nijkerks Zeemanskoor. De markt begint om 14.00 uur 's middags en duurt tot 's avonds 21.00 uur. Ook alle winkels zijn op deze zaterdag langer open." 

VERSIERDE TRUCKS ,,Om 18.00 uur begint de Lichtjesparade, die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. Prachtig versierde trucks zullen door Nijkerk rijden. De complete route is te vinden op www.lekkernijkerk.nl. Op deze website zal na afloop van het evenement ook een leuke video online komen." 

,,De dag wordt feestelijk afgesloten met de verlichting van de toren. De afgelopen vijf jaar zijn er plannen gemaakt, vergunningen verstrekt en is er geld geworven om de mooiste kerktoren van Nederland te kunnen verlichten. Op 14 december is dan eindelijk het moment: de toren wordt voor de eerste keer verlicht met duurzame LED-verlichting." 

Henry Hamstra, voorzitter van De Mooiste Verlicht: ,,Om de toren te kunnen verlichten, hadden we 80.000 euro nodig. Wat nou zo ontzettend gaaf is, is dat het grootste gedeelte hiervan gewoon door de Nijkerkers zelf is gefinancierd. Dat laat maar zien hoe belangrijk de toren voor onze stad is." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie