Ria Fennema tijdens haar presentatie van het werk van Blessed Generation voor Inner Wheel Nijkerk.
Ria Fennema tijdens haar presentatie van het werk van Blessed Generation voor Inner Wheel Nijkerk. Joyce Smit

“Nijkerk staat aan de wieg van Blessed Generation in Kenia”

12 december 2019 om 16:01 Mensen Deel je nieuws

Blessed Generation: zo heet de stichting van Fennema en haar man Fester Medendorp. In een presentatie voor Inner Wheel Nijkerk, maandag 9 december 2019, bedankt Fennema de sponsors van de Nijkerkse serviceclub Inner Wheel voor hun jaarlijkse trouwe bijdrage. “Nijkerk staat aan de wieg van Blessed Generation.” Van Inner Wheel krijgt Fennema een symbolische cheque overhandigd ter waarde van 3200 euro. Hiervan kunnen voor 80 kinderen schooluniformen worden aangeschaft.

“Waar doe je het voor?” Deze vraag komt telkens terug als Ria Fennema vertelt over haar werk voor kansarme kinderen in Kenia. Ze doet het om deze kinderen goed onderwijs te geven en te voorzien in hun eerste levensbehoeften: een veilig onderdak, kleding en een maaltijd. En: onderwijs. Blessed Generation heeft 100 Keniaanse medewerkers in dienst en zorgt als NGO voor 650 kwetsbare kinderen in de leeftijdsfase van kleuterschool tot universiteit. Kwetsbaar in Kenia betekent: arm, geen toegang hebben tot gezondheidszorg en onderwijs. En onderwijs is de absolute sleutel naar de toekomst, benadrukt Fennema. De kinderen wonen of thuis bij familie, of op de locatie in een gezinshuisje voor tien kinderen onder leiding van een ‘mama’ of in het weeshuis van Blessed Generation. “We weten allemaal de discussie over weeshuizen, die zouden moeten verdwijnen. De praktijk is echter dat kinderen het weeshuis als fijn en gezellig ervaren.” 

Wat de overheid betreft: die werkt mee en draagt bij in de kosten van het personeel. Voor het overige moet Blessed Generation fondsen werven. De sponsors en donateurs bevinden zich voornamelijk in Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, en de VS. De impact van het werk van Blessed Generation is groot, aldus Ria Fennema. Ze laat foto’s zien van blije mensen met een brede lach die gelukkig lijken. David is metselaar, George is kok, Murray is leraar, Velma is voorlichter preventie en gezondheid, Felista is basisarts en Peter werkt bij een bank. Sommigen verlaten Kenia om er nooit meer terug te keren (2 procent), maar de overige 98 procent zet de schouders eronder om te bouwen aan een betere samenleving. En dat is nodig. Het gebeurt helaas nog altijd te vaak dat kinderen worden uitgehuwelijkt en na de vakantie niet terugkeren op school. Of dat ze bij Blessed Generation een telefoontje krijgen van een meisje dat ze verkracht is. Kijk, voor al die kwetsbare kinderen zetten Ria Fennema en Fester Medendorp zich graag in. 

advertentie
advertentie