Afbeelding
Cees van der Wal

Wethouder opent vernieuwde dependance Hoornbeeck College in Hoevelaken

11 december 2019 om 18:53 Onderwijs

HOEVELAKEN De dependance in Hoevelaken van de Amersfoortse vestiging van het Hoornbeeck College is woensdag feestelijk geopend. De dependance startte in augustus 2010 in het gebouw van het Van Lodenstein College in Hoevelaken.

De dependance biedt Mobiliteit-opleidingen aan binnen de sector Technologie. Waar de studenten voorheen les kregen in het Van Lodenstein College, heeft het Hoornbeeck College nu eigen leslokalen gerealiseerd. Ook beschikt de school nu over een Techniekhal waar de studenten de theorie direct kunnen toepassen in de praktijk. In Hoevelaken volgen studenten de opleiding voor monteur personenauto's, monteur vrachtwagens en monteur tractoren op niveau 2, 3 en 4. De opleiding voor vrachtwagenchauffeur met rijbewijs en code 95 onder valt ook Mobiliteit. De opleiding voor logistiek medewerker wordt ook in Hoevelaken gegeven.

SPEECHES De feestelijke opening van de dependance gebeurde door W. Oosterwijk, wethouder van de gemeente Nijkerk. Er werden verschillende speeches gehouden door mensen uit het werkveld waarna de genodigden een rondleiding kregen door de vernieuwde dependance. 

Wiechert Petersen, locatiemanager van het Hoornbeeck College in Amersfoort waar ook Hoevelaken onder valt, is blij met deze vooruitgang: ,,Onze dependance in Hoevelaken had al langer behoefte aan een eigen plek. Dat we onze studenten en docenten dit nu kunnen bieden, is een mooie stap naar verdere professionalisering van onze Mobiliteit-opleidingen."

BLIJ Ook Jos van den Dool, opleidingsmanager Mobiliteit, ziet grote voordelen in de vernieuwing van de dependance: ,,Onze jongens hebben nu de mogelijkheid om ook op school praktisch aan het werk te gaan. Dat was voorheen een stuk lastiger. We merken ook aan de studenten dat zij blij zijn met de vernieuwingen."

Het Hoornbeeck College heeft locaties in Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen en Rotterdam. Daarnaast zijn er nog dependances in Gorinchem, Hoevelaken en Rijssen. Er studeren ongeveer 7.000 studenten die reformatorisch onderwijs volgen in de richtingen Zorg & Welzijn, Technologie, Dienstverlening en Economie.

Afbeelding
advertentie
advertentie