Jan Langman, directeur Touwfabriek Langman (rechts en Jan Cozijnsen, voorzitter Stichting Oud Nijkerk (links), ondertekenen het vernieuwde sponsorcontract. Op de achtergrond het grote wiel van de touwslagerij.
Jan Langman, directeur Touwfabriek Langman (rechts en Jan Cozijnsen, voorzitter Stichting Oud Nijkerk (links), ondertekenen het vernieuwde sponsorcontract. Op de achtergrond het grote wiel van de touwslagerij. OpticaFoto Nijkerk, Gerrit van de Veen

Touwfabriek Langman verlengt sponsorcontract met Museum Nijkerk

11 december 2019 om 10:19 Nieuws Deel je nieuws

Jan Langman, directeur van Touwfabriek Langman, ondertekende dinsdag 10 december 2019 de verlenging van de sponsorovereenkomst van zijn bedrijf met Museum Nijkerk. Al vanaf het begin dat Museum Nijkerk eigenaar is geworden van het prachtige Rijksmonument Venestraat 16, het laatmiddeleeuwse Gasthuis, is Touwfabriek Langman sponsor. Het kijkdepot op de tweede verdieping heeft de naam Langman-zaal. Het sponsorschap is verlengd t/m 2024.

Nijkerk heeft al sinds de 17e eeuw een touwslagerij. Van 1730 tot 1893 produceerde de familie Langman touw in Steenwijk, in 1893 nam zij de Nijkerkse touwslagerij over van de familie van Sweden. De touwslagerij en later de touwfabriek is sindsdien zonder onderbreken in handen geweest van de familie Langman.

De huidige Touwfabriek Langman B.V.  is gevestigd aan de Beurtschipper 26-28 in Nijkerk. Er wordt kwaliteitstouw gemaakt van zowel natuurlijk- als synthetisch materiaal. De omvangrijke productie vindt plaats in compacte machines, er is nog wel een korte touwbaan voor speciaal ambachtelijk gemaakt touw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie