Afbeelding
Lex van Lieshout

Risico op beroving voor gemeente speelt niet

13 december 2019 om 07:35 Overig

NIJKERK De gemeente Nijkerk zegt de fraude- en berovingsverzekering per 1 januari 2020 op. Het betekent een besparing voor het komend jaar van 2.385,76 euro.

Wijnand Kooijmans

De gemeente had de verzekering in 2014 afgesloten bij Centraal Beheer om verlies van contant geld door fraude te voorkomen. Na kritisch onderzoek blijkt dat de verzekering in de huidige tijd geen meerwaarde meer heeft.

Het gemeentelijk beleid is er bewust op gericht om zo min mogelijk geld in omloop te hebben. Daarnaast zijn er veel randvoorwaarden, zoals een maximum aan het uit te keren bedrag. Maar ook dekking van een eventuele beroving, een risico dat niet echt meer bij gemeenten speelt.

Door het college van burgemeester en wethouders wordt wel geconstateerd dat cybercriminaliteit in opmars is, maar niet gedekt wordt door de fraudeverzekering. Er zal kritisch worden gekeken hoe hier in de toekomst mee moet worden opgegaan. Het gaat er dan om hoe groot de risico's zijn voor een gemeente en of deze kunnen worden verkleind. Maar ook of het afsluiten van een verzekering op dit punt zinvol is.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie