Afbeelding
Interieurtrends

Hippe interieurtrends voor deze winter

10 december 2019 om 10:21 Partnercontent

De winter is hét moment om jouw woning op te knappen en een nieuw design te geven. Je brengt veel meer tijd binnenshuis door, dus daar hoort een warm en uitnodigend interieur bij. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor een stijlvol winters interieur? Hier vind je een aantal hippe wintertrends.

Schilder je muren ton-sur-ton
Is het tijd om je muren een nieuw likje verf te geven? Dan is de ton-sur-ton trend een goed startpunt. Hierbij gebruik je verschillende tinten van één kleur om je woning diepgang en levendigheid te geven. Ga bijvoorbeeld voor lichtgrijze muren, maar schilder je kozijnen in een donkerdere grijze kleur. Wil je helemaal een statement maken? Ga dan voor opvallende accenten, bijvoorbeeld door je deurkozijn zwart te schilderen. Het zijn kleine aanpassingen, die je woning helemaal transformeren.

Wabi-sabi
Minimalisme was de afgelopen jaren een belangrijk element in de interieurwereld, maar daar komt verandering in. Wabi-sabi is de nieuwe trend om in de gaten te houden: perfecte imperfectie. Het mag te zien zijn dat er in je woning geleefd wordt. Creëer rommelige hoekjes met speelse accessoires en wees niet bang om meerdere stijlen door elkaar te gebruiken. Des te meer er te zien is in een ruimte, des te warmer en levendiger je huis aan zal voelen.

Haal de natuur naar binnen
In de winter ben je op zoek naar warmte en knusheid. Dat bereik je door veel natuurlijke materialen te gebruiken. Vooral hout straalt een bepaalde warmte uit, helemaal wanneer het vrijwel onbewerkt is. Een bijzettafeltje gemaakt van een boomstronk, of een accentmuur van rustieke houten planken: het kan allemaal. Leg bovendien wat wollen dekentjes op de bank en vergeet niet om je woning aan te kleden met een goede hoeveelheid planten. Of ze nu klein of groot zijn, planten zorgen altijd voor een knus gevoel.

Gebruik stoere materialen
De industriële look is nog altijd helemaal in, waardoor stoere materialen eigenlijk onmisbaar zijn in je winterse interieur. Dit zijn robuuste en opvallende materialen, zoals metaal, hout, steen en denim. Zelfs wanneer je niet industrieel woont, is het de moeite waard om enkele van deze materialen in je woning te verwerken. Ze geven je huis een rauw randje en houden je woning speels. Vooral een metalen stellingkast past in ieder interieur, net als een stijlvolle tafel gemaakt van natuurhout.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie