Sparta Nijkerk VR1 niet langs Sleeuwijk VR1

7 december 2019 om 22:18 Voetbal Deel je nieuws

Na de fraaie overwinning van vorige week zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk er niet in geslaagd om opnieuw een driepunter te pakken. In de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk VR1 kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep rommelig. Sleeuwijk arriveerde erg laat, waardoor de aftrap met een kwartier werd vertraagd. Leeuwin van de Week Nadia van de Poll mocht als eerste scoren en had een overwinning voor de Spartanen voorspeld. Na 3 schoten van Sparta Nijkerk die over en naast het doel verdwenen, was het echter Sleeuwijk dat de score opende in de 11e minuut. Hierbij zag de verdediging van Sparta Nijkerk er niet best uit.

Helaas zette het slechte spel zich voort in de eerste helft. Er werden enorm veel ballen zo maar ingeleverd en op het middenveld werd erg veel ruimte weggegeven. Sleeuwijk kon daardoor naar hartenlust haar snelle buitenspelers blijven lanceren, maar gelukkig voor de Spartanen deden deze er te weinig mee om echt gevaarlijk te worden.

De gelijkmaker in de 36e minuut was een beetje tegen de verhouding in en kwam enigszins gelukkig tot stand toen een voorzet van Jolien van Looijengoed door een Sleeuwijk speelster in eigen doel werd gewerkt.

Na rust speelde Sparta Nijkerk wat compacter, kreeg het meer controle over het middenveld en dit vertaalde zich in beter voetbal en meer kansen. Helaas was de scherpte voor het doel niet genoeg om de voorsprong te pakken. Sleeuwijk kreeg ook nog een hele goede kans, maar had hetzelfde probleem, zodat de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag, maar met een beetje meer agressie voor de goal had Sparta Nijkerk zeker de volle winst kunnen pakken en een paar plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst. Dit moet dan volgende week maar gebeuren in de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Reiger Boys VR2.