NSC Nijkerk

NSC in slotfase naast Berkum

7 december 2019 om 20:57 Voetbal

NIJKERK NSC Nijkerk hield zaterdag een punt over aan het uitduel tegen Berkum. In Zwolle werd in de blessuretijd de 2-2 gescoord door Renee Troost.

Het was een aardig duel bij Berkum, waar NSC en de thuisploeg elkaar goed in evenwicht hielden. NSC had het meeste balbezit en zocht met combinaties de aanval. Berkum loerde geslepen op de counter en beide tactieken resulteerden in een aantrekkelijk schouwspel. NSC had het meeste succes want via een mooie aanval kwam de bal van Eyup Termelez bij Yori Grovenstein die de 0-1 aantekende. Termelez had voor rust de score nog kunnen verdubbelen, maar hij kon net niet binnenkoppen.

Vlak na de thee kwam Berkum op 1-1 via Jonathan van Marle en omdat NSC vond dat het buitenspel was, protesteerden zij. Dat leverde Kevin van Essen een gele kaart op, wat zijn tweede was, dus moest NSC met tien man verder. Berkum nam hierna zoals te verwachten viel het initiatief, maar NSC leek prima overeind te blijven. Tot 82e minuut, want toen scoorde Johnson Bacuna behendig de 2-1.

In het alles-of-niets-offensief van NSC ging iedereen mee naar voren en met resultaat. In minuut zes van de blessuretijd wist Renee Troost de 2-2 binnen te schieten en zo nam NSC toch een punt mee naar Nijkerk.