Aalt Guliker

Sparta Nijkerk wint periodetitel

7 december 2019 om 17:10 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk is zaterdag periodekampioen geworden na hun winst op VVSB uit Noordwijkerhout. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 3-1. Er volgen nog twee duels in de eerste periode, maar deze winst in de derde divisie is nu alvast binnen voor de Spartanen.

Eenvoudig was het duel niet voor Sparta Nijkerk, want in de eerste helft gaven de gasten uit Noordwijkerhout fel tegenstand. Sparta Nijkerk werd snel vastgezet en afgejaagd en daarmee had de koploper nogal wat moeite. Kansen waren er aan beide kanten met voor de Nijkerkers vooral schoten van Donny van der Wal. VVSB was het dichtst bij een openingstreffer, maar net voor de pauze belandde het schot van Mo el Osrouti op de lat boven Gino Coutinho.

Na de 0-0 ruststand kwam Sparta Nijkerk in de tweede helft beter voor de dag en ze namen het initiatief. Na een kwartier resulteerde dat in de 1-0 door een rake kopbal van Janic Makizodila. Daarna probeerde de thuisploeg door te drukken en Gilbrano Plet vond de paal. Ineens was er echter de 1-1. De ingevallen Nijkerker Yannick Bouw scoorde voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Een fikse streep door de rekening van Sparta Nijkerk dat opniewu op zoek ging naar de voorsprong.

Dat lukte in de slotfase alsnog. Janic Makizodila scoorde zijn tweede van de middag en zette de Ebbenhorst in vuur en vlam. Het feestvieren was al enigszins begonnen toen Mohammed Bendadi het duel besliste met de 3-1. Daarmee was de wedstrijd binnen en ook de eerste periodetitel in de derde divisie voor Sparta Nijkerk.