Afbeelding
Lex van Lieshout

Klachten over beheer openbare ruimte sneller opgelost

5 december 2019 om 07:31 Natuur en milieu

NIJKERK In gesprekken met de inwoners over het beheer van de openbare ruimte in Nijkerk moet worden voorkomen dat verwachtingen worden gewekt die in de praktijk niet kunnen worden waargemaakt.

Wijnand Kooijmans

Deze waarschuwing was maandagavond te horen in de raadscommissie, waar de aanzet werd gegeven om te komen tot een beter beheer. Door verschillende partijen werd gewezen op het feit dat er nog steeds klachten binnenkomen. Wethouder Nadya Aboyaakoub zegt wel dat de gemeente er steeds beter in slaagt klachten sneller te herstellen en klagers daarover ook te informeren.

WIJKEN Alom werd waardering uitgesproken voor de zwerfafvalbrigade, die inmiddels 140 deelnemers telt. De bijeenkomsten met de burgers moeten duidelijk maken wat er wel en niet van hen kan worden verlangd. De wethouder geeft aan dat in wijken soms al veel gebeurt.

Volgens Aboyaakoub is het niet mogelijk de uitkomsten al voor de zomer te vertalen naar een nieuw beleid, omdat dit ten koste gaat van de zorgvuldigheid. Hierom was gevraagd door Ries van Elteren (De Lokale Partij), die vreest dat het anders weer ,,een zomer doormodderen wordt."

GELD Uitgangspunt is dat het onderhoud niet duurder mag worden dan de 4,2 miljoen euro die nu jaarlijks wordt uitgegeven. Volgens Eric Stuive (CDA) moet het onderhoud wellicht een tandje omhoog als dat uit de gesprekken met de inwoners blijkt, omdat de kans op teleurstelling bij die inwoners anders groot is. Wethouder Aboyaakoub zegt in dat geval wellicht tussentijds naar de raad te gaan om hierover in gesprek te gaan.

Stuive wil naast kinderen ook jongeren tussen de vijftien en negentien jaar naar hun wensen vragen. Zoals volgens Van Elteren het hondenuitlaatbeleid ook gewoon in de beheersvisie thuis hoort voor de openbare ruimte. Irene Moest (PRO21) vindt het belangrijk dat de mening van ouderen wordt gehoord. Zij moeten niet vanwege een losliggende stoeptegel het huis niet uit kunnen. Volgens de wethouder is het vooral zaak duidelijk te maken wat wel en niet kan om frustraties te voorkomen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie