Bruna viert 150-jarig bestaan

28 februari 2018 om 11:12 Nieuws

NIJKERK Bruna bestaat 150 jaar en wil dat het komende jaar vooral met de klant vieren. De winkelketen bereidt grote en kleine acties voor.


In het feestjaar kunnen klanten van Bruna Nijkerk profiteren van aanbiedingen, van boeken en tijdschriften tot spellen en (kantoor)apparaten. Ook is er vanaf week 14 een grotere actie gepland, met 'een figuurtje' dat onlosmakelijk verbonden is met de naam Bruna.


Bernard Pater van Bruna Nijkerk: ,,Dat wordt een hele grote actie. We willen er nog niet te veel over zeggen, maar neem van mij aan dat het in de smaak zal vallen. We mogen ook best een klein beetje uitpakken: een landelijke winkelketen die 150 jaar bestaat is uniek. Dat willen we natuurlijk met iedereen, maar met name onze klanten, vieren."


Bruna werd op 14 februari 1868 opgericht door Albert Willem Bruna (24). Hij nam in Haarlem een boek-en papierhandel annex uitgeverij over en legde zo het fundament voor de grootste boekhandel van Nederland. Aan het begin van de 20ste eeuw kregen de dan tientallen winkels en uitgeverij (A.W. Bruna) een eigen beleid en splitsten zich uiteindelijk op.
De koppeling van winkelketen Bruna met een uitgeverij herstelde zich eind vorig jaar toen de Shared Stories Group, voorheen VBK Beheer, eigenaar van de aandelen werd.

advertentie
advertentie